Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan bir ilk!

TBMM 24.Dönem 5. Yasama Yılı açılış töreni bugün saat 14.00'da başlayacak. Meclis Atatük Salonu'nda başlayacak açılış töreni etkinliklerinin en önemli detayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı konuşma olacak.

Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Meclis Genel Kurulu'na seslenecek olan Erdoğan'ın konuşmasının saat 15.00'da başlaması bekleniyor.

TEZKERE İÇİN NE DİYECEK?

Yarın Meclis'te görüşmeleri başlayacak olan Irak-Suriye tezkereleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği mesaj da kritik öneme sahip olacak. Erdoğan'ın konuşmasında çözüm süreci ve yeni anayasa çalışmalarına ilişkin de açıklamalar yapması bekleniyor.

Meclis açılış nedeniyle akşam saat 19.00'da da Meclis Başkanı Çiçek Çiçek, Meclis'te bir resepsiyon verecek.

CHP TÖRENE KATILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta Meclis'te düzenlenen yemin törenine katılmayan CHP ise 1 Ekim'de yeni yasama yılının açılışı nedeniyle düzenlenen oturuma katılma kararı aldı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin 1 Ekim'de Meclis'e gelip gelmeyecekleri yönündeki bir soruya "CHP Cumhurbaşkanı'nın gelişiyle ilgili hiç bir krizin parçası olmayacak. Keşke Cumhurbaşkanı hepimizin takdirini toplayacak bir konuşma yapsa da ben de alkışlasam" diye konuştu.

Haberin Devamı