Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan ABD'ye: Afganistan’da, Irak’ta süren belli oldu mu?

Afrin harekatı için, “Süre belli olmalı, uzun olmamalı” diyen ABD’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan sordu: Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu? Ne zaman bitecek o? Biz iktidara gelmeden önce Irak’a girdiniz hâlâ ordasınız. Şimdi de buraya girdiniz. Bunun süresi olur mu?

Erdoğan'dan ABD'ye: Afganistan’da, Irak’ta süren belli oldu mu?

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde ‘Zeytin Dalı’ operasyonu vardı:

BAZI YAZAR ÇİZERLER: Şimdi bazı yazar çizerler bu operasyonları Kürtlere karşı diye ilan edip hedeften saptırma gayreti içine giriyor. Bizim Kürt vatandaşlarımızla sorunumuz yok. Olay Kürt koridoru meselesi değil, olay terör koridorunu yok etme meselesidir.

GERİ ADIM ATMAK YOK: Tabii ki böyle bir mücadelenin içerisinde şehidimiz, gazilerimiz de olacak. Hatay’da bir şehidimiz var. Bunun bedelini çok çok ağır ödüyorlar, ödeyecekler. Ama biz bu yoldan geri duramayız. Afrin’den geri adım atmak yok.

RUSLARLA MUTABAKATIMIZ VAR: Bunu Rus dostlarımız ile de konuştuk mutabakatımız var. Diğer koalisyon güçleri ve ABD ile de konuştuk. ABD’yi bir şeye ikna edemedik. Biz kendilerine ‘DEAŞ ile mücadeleyi neden bir terör örgütüyle yapıyorsunuz’ dedik. ‘Gelin bunu stratejik ortağınız Türkiye ile yapın’ dedik. Dediler ki ‘bizim generallerimiz bize Türkiye’nin bu işe tahsis ettiği ordu yeterli değil’ dediler. ‘Sizin generalleriniz size yanlış söylüyor’ dedik, Trump’a da söyledim fakat dinlemediler. Siz bilirsiniz dedik. Siz yolunuza biz yolumuza.

Haberin Devamı

BİZİM BİR KIZIL ELMAMIZ VAR: Ülkemizdeki PKK gibi Suriye’deki PYD de Kürtler için değil bölge üzerinde emeli olan güçler için savaşıyor. Bu hain projenin nihai hedefinin Türkiye olduğunu görmemek için aptal olmak gerekir. Bu ülkede kimse saf değil aptal da değil. Bunun için de Afrin operasyonuna vatandaşlarımızın hepsi destek veriyor. Bizim bir kızıl elmamız var. O hedefe doğru gidiyoruz.

NE ZAMAN İŞ BİTERSE: Afrin operasyonu tıpkı Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. Bazıları diyor ki bunu diyen de enteresan; ‘süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı.’ Ben de Amerika’ya soruyorum; Afganistan’da sizin süreniz belli oldu mu? Ne zaman bitecek o? Biz iktidara gelmeden önce Irak’a girdiniz hala ordasınız. Şimdi de buraya girdiniz. Bunun süresi olur mu? Böyle bir savaş matematiği olur mu? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya merakımız yok çekilmesini biliriz.

Haberin Devamı

BİZ İŞGALCİ DEĞİLİZ: Bunun için birilerinden icazet almaya ihtiyacımız yok. Türkiye olarak bizim hiçbir yeri işgal gibi bir gayemiz yok. Biz işgalci değiliz. Tek gayemiz gönülleri fethetmek. Ecdadımız böyle yapmış biz de böyle yapacağız” ifadelerini kullandı.

Irmak muradına erdi

Erdoğan, Yozgat’ta katıldığı AK Parti İl Kongresi’nde kendisiyle görüşemediği için gözyaşı döken 4 yaşındaki Irmak Ayşe’yi Külliye’de kabul ederek kendisine bisiklet armağan etti. Irmak Ayşe ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Recep Tayyip Erdoğan” yazılı 66 numaralı Yozgatspor forması verdi.

‘Tayyip abi değil Tayyip amca’ de bana

Kemik kanseri olan 10 yaşındaki Yağmur Ahsen Karasu, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç’ın kendisini ziyaretinde “Cumhurbaşkanımızla konuşmak istiyorum” dedi. Dalkılıç da Erdoğan’la birlikte olduğu bir sırada Yağmur Ahsen Karasu’nun annesini arayarak, Erdoğan ile Yağmur’un görüşmesine vesile oldu. Karasu’nun annesinin arkadaşları tarafından cep telefonu ile kaydedilen görüşmede, Yağmur, Erdoğan’a “Tayyip abi” şeklinde hitap etti. Erdoğan ise bunu “Tayyip amca” şeklinde düzeltti. Anne Nursel Karasu, “Yağmur Ahsen, Cumhurbaşkanımızla yüz yüze görüşmek istiyor” dedi.

Haberin Devamı