Gazete Vatan Logo

Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan darbeciler getiriliyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın tutuklu sanıkları, ilk duruşma için gruplar halinde yargılamanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na getiriliyor.

Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan darbeciler getiriliyor

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan darbeci askerler Muğla'da yargılamanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na getirilmeye başlandı.

Sanıkların gruplar halinde getirilişi sırasında havadan da bir polis helikopteri takipte bulundu.

VATANDAŞ PROTESTO ETTİ
Jandarmaların eşliğinde duruşma salonuna dönüştürülen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'na gruplar halinde götürülen sanıkların getirilişi sırasında salon etrafında toplanan çok sayıda vatandaş sanıkları protesto etti.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına tutuklu 44 sanığın yanı sıra taraf avukatları ve sanıkların yakınları katılıyor.


Adliye sarayındaki salonların fiziki yetersizliği gözetilerek, çok sanıklı davaların Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda görülmesinin kararlaştırılması üzerine, mahkeme heyetinin bulunacağı kürsü, sanık, avukat, izleyici ve tarafların salona giriş-çıkış yapacağı bölümler hazırlanarak, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ile sesli ve görsel kayıt için elektronik sistemlerin kurulumu gerçekleştirildi.

Bina girişinde kontrol noktası oluşturan ve çevrede güvenlik önlemi alan polis, avukatlar ile sanık yakınlarını içeriye aldı.

Duruşmaya katılan avukatlar yetki belgesi ve vekaletname göstererek salona alındı, sanık yakınlarının üst araması yapıldı, X-ray cihazından geçirildi. Bu arada sanık yakınlarından birer kişinin duruşmayı izlemesine izin verildiği öğrenildi.

Çok sayıda basın mensubunun da takip ettiği duruşmada, mahkeme başkanı tarafından sanık ve avukatların yerlerini almalarından sonra kimlik tespitine başlanacağı belirtildi.
Muğla Valisi Amir Çiçek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın görüleceği salon etrafında alınan güvenlik önlemlerini incedi, kentin giriş noktalarında kontroller yapan polis ekiplerini ziyaret etti. "Suikast timi"nin sabah yargılanmaya başlanacağı Muğla'da polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Vali Çiçek beraberindeki İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, alınan güvenlik önlemlerini inceledi.

Çiçek ilk olarak saat 01.30 sıralarında Denizli ve Aydın karayolları üzerinde oluşturulmuş polis kontrol noktalarında incelemelerde bulundu. Kontrol için durdurulan bazı araçların sürücüleriyle konuşan Çiçek, uygulamanın nedeni hakkında bilgi vererek onlara "iyi yolculuklar" diledi.


Ardından davanın görüleceği Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu önüne gelen Çiçek, burada alınan güvenlik tedbirleriyle ilgili Çetinkaya'dan bilgi aldı. Çiçek, güvenlik amacıyla bariyerlerle oluşturulan alanlarda incelemelerde bulundu.
İncemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çiçek, bugün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde önemli davanın görülmeye başlanacağını hatırlattı.
Zanlıların "Cumhurbaşkanına suikast", "darbe girişimi" ve "öldürme" suçlarından yargılanacağını hatırlatan Çiçek, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na suikast girişimi davasının görülecek olması nedeniyle burası önemli bir yer. Bu öneminden dolayı duruşma öncesinde bir haftadır bütün tedbirlerimizi aldık. Alınan son önlemleri yerinde inceledik." dedi.
Kente giren tüm araçların titiz bir şekilde arandığını ifade eden Çiçek, güvenlik güçlerinin yol kontrollerini aralıksız sürdürdüğüne işaret etti.




"CUMHURBAŞKANIMIZIN VARLIĞINI KALDIRMAK İSTEDİLER"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın da duruşma arasında açıklamalarda bulundu. Davanın aynı zamanda darbe davası olduğunu da söyleyen Avukat Hüseyin Aydın, "Sadece Cumhurbaşkanımıza suikasten değil, darbe teşebbüsünden de yargılanıyorlar. Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik eylem doğrudan doğruya bu dava kapsamında işlenmiş durumda. Cumhurbaşkanımıza suikast bu davada olacak. Biz cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik saldırı olduğundan savcılık aşamasında şikayetçi olduk, müdahil olmak, takip etmek için buradayız. Davayı sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.
"EN KISA SÜREDE SONUÇLANMASINI İSTİYORUZ"
Davanın en kısa zamanda sonuçlandırılmasını istediklerini de söyleyen Hüseyin Aydın, "Sanıkların savunmaları Cumhurbaşkanımızın alıkonulup başka bir yere götürülmesi yönünde. Ancak dosyayı incelediğimde, delilleri dikkatle değerlendirdiğimizde alıkoyma iradesi değil, varlığını ortadan kaldırmak, suikast iradesinin olduğu konusunda tereddütümüz bulunmamaktadır. Davanın en kısa sürece sonuçlandırılması için kesintisiz olarak devam etme iradesi var. Davanın ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Savunma stratejilerini görmek lazım. Şu aşamada kestiremiyoruz. En kısa sürede sonuçlanacağını bekliyoruz ümit ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı