Yeni nesil peelingler ve cilt bakımları...

Çeşitli çevresel etkenlerle ve geçen yılların etkisiyle, yüzümüzde ölü deri birikimi, kırışıklık, lekeler, sarkma, gözeneklerin genişlemesi gibi deformasyonlar başlar. Bu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için, elbette modern tıp ve teknoloji bize pek çok seçenek sunmakta. Bu seçeneklerden biri de, uzun yıllardır dermakozmetolojide yerini almış olan ‘Peeling İşlemleri’dir.

Peeling en genel anlamıyla, deri üzerine soyucu ajanların uygulanması suretiyle derinin rejenerasyonunun (yenilenmesinin) sağlanmasıdır. Peeling’in tarihi eski Mısır’da Kleopatra’nın, laktik asidin peeling yapıcı etkisinden yararlanmak için yaptığı ekşimiş süt banyolarına dayanır. Yani peeling, yüzyıllardır çeşitli şekillerde güzelliğine önem veren kişiler tarafından kullanılan bir yöntem olmuştur. Günümüzde peelingler derinliklerinegöre üçe ayrılır.

- Yüzeysel peelingler

- Orta derinlikte peelingler

- Derin peelingler

Peelinglerin derinlikleri arttıkça etkileri ile birlikte riskleri de artar. Bu nedenle orta derinlikte ve derin peelinglerin, mutlaka uzman kişiler tarafından uygulanması çok önemlidir. Peelingler cilt tiplerine göre belirlenir.

Haberin Devamı

Klasik peelingler günümüzde yerini çok daha gelişmiş uygulamalara bırakmıştır. Bunlardan biri bitkisel peeling yani orijinal metod ismi ile green peel’dir.

Green peel ise, klinik olarak geliştirilmiş, dünya çapında denenmiş, bitkisel bazlı bir cilt yenileme metodu olduğu ifade edilmektedir. Hiçbir kimyasal madde ve sentetik aşındırıcı içermeyen Green peel, uygulanan alanda kan dolaşımını hızlandırır ve üst deride mikrogranüllerin etkisiyle soyucu bir etki yapar. Bu etkiyi yaratan karışım, 22 çeşit bitkinin kurutulup ince pudra şekline getirilmiş yaprakları, filizleri, çiçekleri ve köklerinden oluşur. Bu bitkiler, atkuyruğu, altıncık, papatya, sinirotu, hercai, menekşe, sarı sabır, ıhlamur, meyan kökü, ökse otu ve yosun olarak sıralanabilir.. Göze kaçtığı takdirde bile yanmaya sebep olmaz. Bu karışım, özel olarak hazırlanmış konsantre bir losyonla karıştırılarak kullanıma hazırlanır ve green peel eğitimi almış, diplomalı uzmanlar tarafından özel bir masajla uygulanır. 5 gün sonunda soyulan üst derinin altından taptaze, bebek gibi bir cilt çıkar.

Haberin Devamı

Agera kimyasal peeling ise, kimyasal peelinge bambaşka bir bakış açışı getirmiştir. Agera “biyoemülsiyon” teknolojisini kullanan ilk cilt bakım serisidir. Biyoemülsiyon teknolojisi güçlü etken maddelerin nanopartiküller halinde üstderinin en alt katmanlarına kolay ve etkili biçimde ulaşmasını ve burada göstereceği etkinlikle, derinin tüm yaşamsal süreçlerinin yeniden tanımlanmasını sağlayan bir teknolojidir. Derinin kendini yenileme sürecini değiştirecek patentli peptid komplekslerini, büyüme faktör peptidlerini (prolifersyn) içerir. Peptidler, cildin daha diri, daha yumuşak ve daha parlak görünmesini sağlayan kolajen ve elastin üretimini canlandırırlar.

Başta anti-aging olmak koyu renkte cilt lekeleri (hiperpigmentasyon) ve akne gibi cilt problemlerinden doğan spesifik cilt bakım gereksinimlerini karşılamak üzere formüle edildiği görülmektedir.Serbest radikaller deri hücrelerinin normal işlevlerini engelleyen zararlı ajanlardır. Güneşe maruz kalmak, kirlilik ve diğer çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıkarlar. Agera serbest radikal hasarı ile savaştığı bilinen ve daha pürüzsüz bir hale getirdiği kanıtlanmış bir dizi dayanıklı antioksidan içerir. Kolajen üretimini canlandırmaya ve derinin dolgunluğunu artırmaya yardımcı nitelikte bu antioksidanlar yanında, güneşten koruyucu özellikleri son derece gelişmiş ürünlerle düşük iritasyon potansiyeline sahip retinoik asit türevi etken maddeler içermektedir. Retinolün ince çizgiler, kırışıklıklar ve cilt rengindeki lokal farklılıklar gibi birçok belirti ile ortaya çıkan cilt yaşlanmasını geriye döndürdüğüne dair klinik kanıtlar mevcuttur. Agera bu güçlü anti-ageing etken maddeyi son derece küçük parçalar halinde cilde ulaştırır, yavaş salınımlı kapsüllerde olduğu gibi en az iritasyonla doyurucu sonuçlar elde edilir.

Haberin Devamı

Caravaggio peeling ise, kırışıklıklar, ince çizgiler üzerinde etkili bir peeling türü olduğu söylenmektedir. İnca oil, Hyaluranic asit, Omega3,6,9 ve Glicerol ün birleşmesi ile oluşan sinerjik etki hücreleri uyararak yeniden bölünmelerini ve çoğalmalarını sağlar, bu sayede yaşlılık belirtilerini oluşturan kırışıklıklar ortadan kalkmaya başlar, tocopherol ve resveratrol ise güçlü antioksidan özellikleri ile serbest radikallerin ortadan kalkması ile bu onarıcı etkiye yardımcı olur.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR