İleri yaşlarda ortaya çıkan sivilcelerin sebepleri

İleri yaşlardaki aknelerin pek çok sebebi vardır, örneği androjen hormonlarının yüksek ve aşırı duyarlılığı, sebum yani yağ bezi salgısında artış, kıl foliküli içindeki hücre sayısının artışı gibi. Androjen hormonları, sebase yağ bezlerinde yağ salgısını artırır. Folikülde aşırı keratin sentezi ve sebum birikmesi sonucu, folikül ağzı tıkanır. Klinikte açık komedon dediğimiz toplu iğne başı büyüklüğünde siyah noktalar oluşur. Bu oluşum mekanizmasından anlayabileceğimiz gibi, bu hastalık kalıtsal, hormonal ve hijyen, gıda, nemli ortam gibi çevresel etkenlerden dolayı oluşur. Bir diğer tetikleyici etken de, beslenme şeklidir. Akneye eğilimli yani yağlı cilde sahip kişiler, patlamış mısır, fast food, kızartma, kuruyemiş, çikolata vb. gibi yoğun yağ içeren yiyeceklerden kaçınmalıdırlar. Erişkin yaşta akne problemi yaşayan kadınlar mutlaka hormon tetkiklerini yaptırmak zorundadır çünkü bu tür aknelerin hormonlara bağlı olması yüksek olasılıktadır. Örneğin, polikistik over sendromlu kadınlarda akne sıklıkla görülmektedir. Deri hekimleri deriyi, hastalıklarını ve tedavi prensiplerini ve tedavilerde gelişimleri en iyi bilen branş hekimleridir. Dolayısıyla bir deri hastalığı olan akne ve tedavisini de en iyi onlar bilir. Değişik tedavi seçenekleri olan bu konuda ağız yolu ile alınan retinoid grubu çok etkili ilaçları sadece ve sadece deri hastalıkları uzmanları reçete edebilir. Yeni kuşak dermato-kozmetolojik ürünler, ilaçlarla kozmetikler arasında yer alırlar ve yağ dengesini kontrol edip tedavi edici nitelik taşırlar.

Haberin Devamı

Gözaltı morlukları için

Morluklar genelde uykusuzluk, yorgunluk sorunu yaşayan alerjik yapıdaki insanlarda olabileceği gibi genetik de olabilir. Ayrıca, göz altlarına sürülen kozmetik ürünlerden de kaynaklanabilir. Öncelikle nedenini öğrenmek için, bir dermatologla görüşmekte fayda vardır. Morlukları hafifletmek için uygun göz altı kremleri kullanılmadır. Bu kremlerin içeriğinde, biberiye, ipek proteini, peptid, kafein ve özenle seçilmiş doğal yağlar bulunabilir. Ayrıca hydro-peptid içeren kremler de çok önemlidir. Tedavi olarak, revlite laser, fraksiyonel laser, er-yag ablativ laser, son zamanlarda gündemde olan Rönesans tedavileri yapılabilir, PRP uygulanabilir.

Haberin Devamı

Bebeklere rahatlık sağlayın

Bebeklerin nazik teni ve saçları için geliştirilen Klorane Bébé Saç ve Vücut Temizleme Jeli içeriğinde bulunan çinko coceth ile bakteriyel artışını engellerken, kalendula ekstresi ile bebeğinizin cildini yatıştırır, rahatlatır ve narin cilt dokusunu yeniden yapılandırır. Hassas olan bebek teni en ufak bir dış etkenden bile zarar görebilir. Bu yüzden bebeğinizi büyütürken ürün seçiminde çok dikkatli olmalısınız.Bebekler mutlaka bebek tenine uygun olan ürünler kullanılarak banyo yaptırılmalıdır. Bebekleri banyo sırasında rahatlatan, nazik teninde ve göz çevresinde probleme neden olmayan kalendula ekstreli “Klorane Bébé Gel Douceur Moussant” Klorane Bebe Saç ve Vücut Jel Şampuanı; bebeğin aşırı hassas cildini nazik bir şekilde korurken, temizlik ve hijyen sağlıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR