Cilt bakımda yapılan hatalar

Şehir yaşamı dediğimiz ve çoğumuzun içinde bulunduğu yeni hayat tarzı, günümüz çalışan insanının cildini fazlasıyla yıpratmaktadır. Stres, hava kirliliği gibi etkenlerden dolayı, cildimiz zamanla dengesini kaybeder. Metabolizmamız en küçük bir fizyolojik bozuklukta, dengesiz beslenmede, kötü hijyen şartlarında veya stres durumlarında bunu hemen cildimize yansıtır. Dolayısıyla tüm cilt dengemizi etkileyen faktörlere karşı koymak için düzenli cilt bakımı en önemli tedavi biçimidir. Evde uyguladığımız cilt bakımı, her zaman için profesyonel cilt bakımlarına yardımcı olarak uygulanmalıdır. Yani tek başına evde yapılan bakımlar, cildin alt tabakalarına inmeyeceğinden, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için yeterli değildir ama çok faydalıdır. Ancak sadece profesyonel olarak yapılan cilt bakımları da, ev bakımları ile desteklenmez ise, birkaç gün içerisinde etkinliğini yitirecektir. İşte bu cilt bakımı konusunda yapılan en büyük yanlıştır. Genellikle merkezlerde düzenli bir şekilde cilt bakımı yaptıran kişiler, ev bakımlarına önem vermezler veya tam tersi, evde her gün düzenli bakım yapan kişi profesyonel bakıma gerek duymaz ve bu şekilde genelde cilt yenilenmeden, nötr bir halde kalır.

Haberin Devamı

İkinci bir hata ise, cilt analizi yaptırmadan, kampanyalardan veya arkadaş önerileri doğrultusunda alınan cilt bakım ürünleridir. Herkesin cildi farkılıdır, bir kişiye iyi gelen ürün, bir diğer kişinin cildine fazlası ile zarar verebilir. Bu nedenle evde kullanılacak ürünler, mutlaka bir dermatolog tarafından yapılacak cilt analizi sonrasında edinilmelidir.

Kullandığımız anti-aging kremler içinde hangi maddeler olmalı

- AC-1: DNA onarımı yaparlar.

- Hydro-peptidler: Akıllı moleküllerdir ve nanoteknoloji ürünüdürler, mimetik etkileri vardır, yani organizmadaki hücreleri taklit ederek etki ederler.

- Alfa lipoik asit ve Konsantre vitamin C: Her ikisi de DMAE [dimetilaminoethanol] içerir, bu da ciltte sarkmaları önler.

- Üzüm çekirdeği ekstresi: E ve C vitamininden oldukça zengindir ve bu vitamınler cilt için önemlidir.

Haberin Devamı

- Retinoik Asit: Alfa hidroksi (Örneğin süt alfa hidroksi asit içeren laktik asit ile doludur) ve Beta hidroksi asit içeren kremler.

DAHA GÜZEL BİR CİLT İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ

Cilde çeşitli yönleri ile iyi gelen besinler vardır, bunları tüketmeye dikkat etmek, bunun yanında yağlı yiyeceklerden kaçınmak gerekir. Örneğin; ananas. Cildin pul pul dökülmesini önleyen ananas bromelin içerir. Enginar, bol miktarda lif içerir. Lifli besinler vücuttaki toksinlerden arınmanıza yardımcı olur. Kleopatra’nın güzelliğini süt banyolarına borçlu olduğunu hatırlarsak, vücut sağlığı için sonsuz faydaları olan içeceğin cilt için de çok yararlı olduğunu düşünebiliriz. Domates, kırışıklıkları önlemede etkili olabilir. Domateste bulunan beta karoten ve likopen kuru cilt için de bire birdir. Bu madde, kayısı ve tatlı patates gibi diğer turuncu renkli sebze ve meyveler de de bulunuyor. Çilek, kolajen üretimini arttıran ve yaşlanmaya neden olan serbest radikallere karşı koruma sağlayan bir anti-oksidan olan C vitamini yönünden çok zengindir. Ispanak, koyu yeşil yapraklı bitkiler bol miktarda anti-oksidan, demir ve çinko içerir. Yeterince demir almayan kadınların ciltlerinde koyu renkli halkalar oluşur. Somon, cildi güzelleştiren omega yağ asitleri açısından en zengin besin kaynağıdır, iltihaplanmayı diğer besinlerden daha etkili bir şekilde azaltıyor. Nar, yeşil çaydan bile daha güçlü bir anti-oksidandır. Özellikle hücreleri serbest radikallere karşı korumakta çok etkili olan nar ayrıca, vücuttaki östrojen gibi bazı hormonların yeniden kullanılmasına ve bu sayede cilt hücrelerini korumaya yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Antioksidan özelliği yoğun olan, cilt ve vücut sağlığımız için mutlaka tüketmemiz gereken bazı besinler şöyle sıralanabilir.

- Somon Balığı: (E vitamini, Selenyum ve Çinko)

- Alabalık: (E vitamini, Selenyum ve Çinko)

- Ceviz, Fındık, Ayçekirdeği, Kabak: (E vitamini, Selenyum, Çinko ve Magnezyum)

- Brokoli ve Domates: (E vitamini, C vitamini ve bol miktarda antioksidan)

- Karpuz: (E vitamini, C vitamini, krom ve çinko)

Haberin Devamı

- Yeşil Biber: (C vitamini ve krom)

- Havuç: (A vitamininin ön vitamini olan karoten ve C vitamini)

- Ispanak: (C vitamini, flavanoid, antioksidanlar)

DİĞER YENİ YAZILAR