Gazete Vatan Logo

Enstrümanımla aramda özel bağ var

Borusan Quartet üyesi başarılı çellist Çağ Erçağ, ilk kez şarkı da söylediği solo albümü ‘Aydınlık Evler’le müzikseverlerle buluştu.

Enstrümanımla aramda özel bağ var

Henüz 10 yaşındayken ailesinin desteğiyle Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin çocuk korosu sınavlarına giren çellist Çağ Erçağ ilk yediye girince La Boheme Operası’nda solist oldu ve müzik kariyerine ilk adımlarını attı. Daha sonra konservatuarı kazandı ve başarısızlıkla sonuçlanan bateri deneyiminin ardından çelloyla tanıştı. 2002’de kurdukları dört viyolonselden oluşan “Çellistanbul” ve 2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan Borusan Quartet’in üyesi olan Erçağ kariyerini ve yeni albümünü anlatıyor...

Albüm çocukluğumdan izler taşıyor

2003’te Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası solo viyolonseli görevine getirilen Çağ Erçağ, yaklaşık bir buçuk yıl süren çalışma sonucunda “Aydınlık Evler” adlı albümünü ortaya çıkarmış. Enstrümanıyla arasında özel bir bağ olduğunu söyleyen Erçağ, “Çocukluğumdan da izler taşımalıydı albüm. Sevdiğim tüm şarkıları kendi kendime söyledim ve kalbimin sesine kulak verdim. Sonra da birçok saygıdeğer üstatla ve başarılı müzisyenlerle çalıştım.” diyor. Albümde ‘Divane Âşık Gibi, Uzun İnce Bir Yoldayım, Çarşambayı Sel Aldı, Bülbülüm Altın Kafeste’ gibi herkesin bildiği ve şarkılar da yer alıyor. Albüm 10 şarkıdan oluşuyor.

Haberin Devamı