Gazete Vatan Logo

Engelli gazinin eşi FETÖ’den gözaltında

Bilal Konakci, “Şimdi küçüğü 2.5, büyüğü 12.5 yaşındaki iki kızımla baş başa kaldık. Alışveriş dahil evin bütün yükü 12.5 yaşındaki kızımda” dedi.

Engelli gazinin eşi FETÖ’den gözaltında

Bomba imha uzmanı polis Bilal Konakci İzmir Aliağa’da, 5 Şubat 2009 tarihinde imha etmeye çalıştığı bomba patlayınca ağır yaralandı. Aylar süren tedavinin ardından iki gözünü, burnunu, sağ elini ve sol elinin üç parmağını kaybeden, bacak kemikleri parçalanan ve tedavi sırasında platin takılan Konakci malulen emekli edildi. Aralık 2016’da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve elektronik kelepçe takıldı. Konakci ailesi geçen 9 Haziran günü bir kez daha sarsıldı. Konakci’nin eşi Özlem Konakci’yi gözaltına aldı.

‘Bir iki kişi isim verdi’

Bilal Konakci VATAN’a şunları anlattı: “Eşimi niye aldıklarını sorduğumda bir iki kişi ismini verdi dediler. 2009’da yaralandığımda benim için Bank Asya’da açılan bir yardım hesabı vardı. Sonradan onu da kapattık. Bir de bundan bahsettiler. Gözaltılar neye göre belirleniyor anlayamıyorum. İki elimi de kullanamadığım için yemeğimi yedirmek dahil benim tüm fiziki ihtiyaçlarımı eşim karşılıyordu. Bir yanlışlık olduğuna inanıyorum.”

Haberin Devamı