Gazete Vatan Logo

En yüksek teklif Türkiye'den!

En yüksek teklif Türkiye'den!

İtalya’da batan ve 32 kişiye mezar olan Costa Concordia Gemisi’nin sökümü için en iyi teklifi Türkiye’nin verdiği belirtildi.

İtalya’nın Toscana bölgesindeki Giglio adası açıklarında, 13 Ocak 2012 tarihinde 4 bin 200 yolcu ve mürettebatıyla batan ve o zamandan beri yan yatmış olarak bekleyen Costa Concordia yolcu gemisinin sökülme işlemi için İtalya’ya teklifler yağıyor. 114 gros ton ağırlığında ve 290 metre uzunluğundaki geminin doğrultulma operasyonunun başarı ile tamamlanmasının ardından nakledileceği tersane için İngiliz ve Norveçli olmak üzere çeşitli ülkelerden 13 firma teklifte bulundu. En uygun teklifi 40 milyon dolar ile Türkiye’nin verdiğini açıklayan İtalyan Sivil Savunma Bakanı Franco Gabrielli, “an elimizdeki tek çözüm Türkiye’den geldi. Benim gönlüm İtalya’dan yana. Ancak bizimkiler tam 5 kat fazlasını istiyorlar. Ceneviz ve Palermo ise 80 milyon euro’dan aşağıya inmiyor. Aliağa tam 25 yıldır bizim tüm savaş gemilerimizi söküyor. Ama son sözü Çevre Bakanlığı Komisyonu verecek” açıklamasını yaptı. Son kararın 1 Mayıs’ta verileceğini belirtti.



Çevre Bakanı Gian Luca Galletti ise “Gemi Türkiye’ye götürülemez, burada sökülmeli. Acısını biz çektik, kurbanlar verdik” dedi.