Gazete Vatan Logo

En keyifli parkur

Bir tarafta tarihi yarımada, diğer tarafta köprüler, saraylar camiler... Dünyanın belki de en keyifli parkurlarından biri olan İstanbul Boğazı’nda düzenlenen Bosphorus Cup yelken yarışları yarın Turkcell Platinum sponsorluğunda başlıyor

Türkiye’nin önemli spor etkinlikleri arasında yer alan “Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015” hafta sonu başlıyor. Bu yıl 28-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Doğu Akdeniz’in en büyük yelken yarışına 6 ülkeden 50’ye yakın tekne katılıyor. Yarış şehrin belirli noktalarından İstanbullular tarafından izlenirken, özel yayınlarla tüm dünyadan yelken meraklılarına da ulaşacak. Kentin tanıtımına da büyük katkı sağlayan yarışın büyük ilgi gören İstanbul Boğazı parkuru ise 30 Mayıs Cumartesi geçilecek.

Tanıtıma ciddi katkısı var

Türkiye’nin en önemli spor etkinlikleri arasında yer alan “Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015” yelken yarışlarının basın toplantısı The Grand Tarabya’da gerçekleşti. Toplantıya, ORG Sports Management kurucusu Orhan Gorbon, Turkcell Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek ve yarış için Fransa’dan gelen VOR 70 /SFS II teknesini yöneten, dünya turu şampiyonu ünlü yelkenci Lionel Pean katıldı. Orhan Gobon, bu yıl 14’üncüsü yapılan yarışın Formula gibi bir uluslararası kimlik kazanması yolunda büyük aşama kaydettiğini, yurtdışı ilgisinin her geçen yıl arttığını aktardı. Bir tarafta tarihi yarımada, Ayasofya gibi eserler, Boğaz’da modern ve tarihi binalar, kıyıda balık tutan İstanbullular ile bu parkurun dünyanın en keyifli parkuru olduğunu belirten Gorbon, “Ciddi bir medya geri dönüşü alıyoruz. Yarışlar canlı seyredilebildiği gibi, 3-4 dakikalık kısa filmlerimiz dünyanın çeşitli ülkelerinde haber kuşaklarında yer alıyor. Öyle tahmin ediyorum ki İstanbul’un ve Türkiye’nin tanıtımına 25-30 milyon euro’uk bir katkı sağlanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Destek verdik çünkü...

Bu yıl organizasyona ismini veren Turkcell’in Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Turkcell Platinum’la 10 yıldır müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılarken birçok alanda hayatlarını zenginleştirecek ayrıcalık ve fırsatlar dünyası sunuyoruz. Biz bu yoğun iş ve günlük yaşamlarına, sevdikleriyle birlikte yaşayabilecekleri unutulmayacak anlar katmaya çalışıyoruz. Bosphorus Cup ile de bu noktada bir araya geldik. Boğaz’ın eşsiz manzarasında böyle harika bir görsel şölen sunan yelken yarışını müşterilerimize Turkcell Platinum desteği ile sunmak istedik. Prestijli bir organizasyon olan Bosphorus Cup’a ismimizi vermekten ve destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.Turkcell Platinum müşterilerinin Bosphorus Cup ile ilgili merak ettikleri her şeye Twitter hesabımızdan ve Platinum uygulamamızdan ulaşabilir. Yarışı canlı izlemek isteyen müşterilerimiz Platinum uygulamamızdan veya turkcell.com.tr’den takip edebilirler.”

Haberin Devamı