Gazete Vatan Logo

En güzel Cuma mesajları... 21 Nisan Cuma namazı saat kaçta?

Tüm İslam aleminin mübarek günü Cuma yapılması gerekenler çok daha iyi düşünülmelidir. Cuma günleri yapılan iyiliklerin de kötülüklerin de 2 kat yazıldığına inanılır. İşte bugünün önemini sevdiklerinize de hatırlatmak ve onları mutlu etmek için derlediğimiz en güzel Cuma mesajlarından faydalanabilirsiniz.

En güzel Cuma mesajları... 21 Nisan Cuma namazı saat kaçta?

Müslüman alemi yeni bir Cuma gününe kavuştu. 21 Nisan Cuma gününde en anlamlı ve özel Cuma mesajlarını sevdiklerinize iletebilirsiniz. Bugünün Cuma namazının saat kaçta kılınacağını da haberimizden öğrenebilirsiniz.

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EN GÜZEL VE ANLAMLI CUMA MESAJLARI

*Allah'ım, 'kin, kibir ve kim ne der' hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.

*Ömrümüzün hikayesini yazan en büyük ve en güzel yazıcı olan Rabbim, gönlünüzden geçen güzellikleri alnımıza kader diye yazsın. Amin, hayırlı cumalar dilerim.

*Ya Rabbi! Kıldığım namazı kabul eyle! Ahir ve akıbetimi hayır eyle. Son nefesimde Kelime-i tevhid söylememi nasip eyle. Ölmüşlerimi af ve mağfiret eyle. Duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri Rahmetinden mahrum bırakmasın hayırlı cumalar inşallah.

*Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı Cumalar...
*Ne yaprağınız kurusun ne gülünüz solsun her tuttuğunuz altın olsun avuçlarınız semada dudaklarınız duada olsun her an ve her günki dualarınız kabul olsun Cumanız mübarek olsun...
*Allah’ın Selamı Rahmeti, Bereketi üzerimize olsun! Günümüz Aydın Cumamız Mübarek Olsun! Hayırlı Cumalar.
*İnsan; Geçmişin Hasretçisi, Geleceğin Özlemcisi, Yaşadığı Anın Şikayetçisidir! ALLAH bizi şikayet değil Şükredenlerden eylesin. (Amin) Hayırlı Cumalar.
*Cuma günleri, duanın kabul oIacağı bir an vardır. Cumanın gündüzü, gecesinden daha kıymetlidir. Allah Cumamızı ve ettiğimiz duaIarı kabul etsin inşallah.
*Allah’ın selamı rahmeti, bereketi üzerimize olsun! Günümüz aydın Cumamız mübarek olsun! Hayırlı Cumalar.
Allah’tan bir dua gibi Peygamber’den bir armağan gibi sevabınız bol oIlun! Hayırlı Cumalar…
*Rabbim Seni bugün de dua edenIerden her daim şükredenlerden, sevmeyi bilenlerden, Ya Rabbi Cennette gezenlerden eyle! Hayırlı Cumalar.
*Öyle bir dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın…Şeytandan Yaradana sığın ki nefsin seni değil; sen nefsini yakasın. Hayırlı Cumalar.
*Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.
CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?
Müslüman toplumu Cuma günü öğle ezanının okunması ile beraber Cuma namazı için camilerde yerlerini alır. O gün öğle vaktinde Cuma vakti başlamış olur. Cuma namazının kılınışı diğer beş vakit farz olan namazların kılınışından biraz daha farklıdır. Cuma namazı için öncelikle dört rekâtlık sünnet kılınır. Sünnet öğle namazının ilk sünnetinde olduğu gibi yine aynı şekilde kılınır.
Cami içinde ikinci bir ezan ve hutbe okunur. Sonrasında ikamet okunup cemaat ile birlikte Cuma namazının iki rekâtlık farzını kılar. Ardından da dört rekâtlık son sünnet kılınır. Kılınan bu farz ise öğle namazının ilk sünnetinin kılındığı gibi kılınır. Tüm cemaat ‘’ Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" diyerek niyet eder ve öğle namazının farzı gibi bir namaz kılarlar.
Sabah namazının sünneti gibi iki rekât vaktinin sünneti de kılınarak Cuma namazı kılma eylemi sona erer. Cuma namazı kılınıp bittikten sonra tüm cemaat ise Âyet-el-kürsi ve tesbihler okunur. Cami hocasının da önderliği ile beraber herkes, tüm dünya iyiliği, barışı ve sağlığı için dualar eder. Böylece topluma sevgi ve kardeşlik duygusu yayılır. Hatta bazı zamanlarda Cuma günlerinde camilerde çeşitli hayırlar yapılırdır. Bu hayırlar esnasında etrafa iyilik ve hoşgörülük olma duyguları gibi pozitif duygular yayılır.

Haberin Devamı