Gazete Vatan Logo

En çok nefret edilen 10 ofis çalışanı!

En çok nefret edilen 10 ofis çalışanı!

Bir iş yerinde huzurlu bir şekilde çalışmak, her çalışanın ve işverenin arzusudur. Ancak uyumsuz, her söylenene muhalif ve çatışmacı tiplerin varlığı da tartışmasız bir gerçektir. İşte çalışırken nefret edilen 10 tip..

1) Teslim tarihine uymayanlar

İş yerinde en sinir bozan hareketlerden biri verilen işi unutmak veya zamanında yerine getirmemektir. Hele ki bu eylemi alışkanlık haline getirmiş bir çalışan yapıyorsa, huzursuzluk kaçınılmazdır. Teslim tarihine uymak, ofiste uyulması gereken kuralların başındadır. Bir işin gecikmesi ya da unutulması 'Kartopu etkisi' yaratarak işin tüm birimlerine yansıyacak, müşterilerle olan ilişkilerin bozulmasına neden olacaktır.

2) Sürekli şikayetçiler

Çalışma ortamlarının 'olmazsa olmaz' karakterleridir. Her iş yerinde bulunurlar. Kendilerine karşı haksızlık yapıldığını ve hiçbir şeyin adil olmadığını söyleyip dururlar. İş arkadaşlarının açıklarını kollayıp, bunları diğer çalışanlara anlatmaktan keyif alırlar. Zamanını sohbet ederek geçirse de, köle gibi çalıştırıldığından dert yanarlar.

Haberin Devamı

3) Arıza çıkaranlar

Bir iş yerinde en çok bulunan tipler 'arazi' olarak adlandırılan kişilerdir. Uzun kahve araları, 'temiz hava' yürüyüşleri, bankadaki işler, sigara ve sohbet molaları gibi 'iş dışı' eylemlerle zaman geçirirler. İşin kötüsü, takındıkları tavır kendilerini rahatsız bile etmez.

4) İşkolikler

Bu kişiler, genellikle sosyalleşmeyi beceremez. Çalışma tempolarının yeterli olmadığını düşünüp, mola bile vermezler. Saatlerce çalışırlar. Hatta, tatil günlerinde dahi çalışmaktan keyif alırlar.

5) Desteğe muhtaçlar

İş yerinde bazı kişiler vardı ki mutlaka bir başkasından yardım alması gerekmektedir. Bu kişiler her zaman 'motive' olmak durumundadır. Psikolojileri, en ufak bir eleştiride bozulacak hassaslıktadır.

6) İnternet bağımlısı olanlar

Ofiste sakince otururlar. 'Çalışıyorum' görüntüsü altında internette sörf yapmaktan hoşlanırlar. Sosyal medya bağımlısı olup, oyun oynamayı alışkanlık haline getirmişlerdir.

7) Her şeye kusur bulan tipler

Bu kişileri tatmin etmek imkansıza yakındır, kendilerini 'mükemmelliyetçi' olarak adlandırırlar. Kusur bulmaya programlanmışlardır. Kendilerinin hep 'en doğru tercih' olduğunu düşünürler.

Haberin Devamı

8) Asosyal-dahiler

İnsanlarla iletişim kurmakta güçlük çeken kişilerdir. Bu tipler çalışkan ve yeteneklidir. Genellikle fazla çekingen olup, fikirlerini kendine güvenerek söylemezler.

9) Kötümserler

Bu kişiler her zaman olumsuz düşüncede olup, negatif tavırlarını iş arkadaşlarına yansıtırlar. Her zaman iş yerinde kötü bir durumun oluşacağı endişesini taşırlar.

10) Tembeller

Yeme ve içme alışkanlıkları çok fazla olan bu kişiler, ofiste hijyen kurallarına uymazlar. Çalışma masaları her zaman dağınık ve pistir. Başına buyruk davranıp, çalışma arkadaşlarının düzenini umursamazlar.