Gazete Vatan Logo

Emlakçıları böyle dolandırıyorlar!

Emlakçılara yapılan vurgunun miktarı 2 trilyonu aştı.

Sahte emlakçılık yaparak vatandaştan aldığı arsaları emlakçılara ucuz yollu satmak amaçlı kapora alıp ortadan kaybolan çete, emlakçıları tedirgin ediyor. Vatandaşa kendisini emlakçı olarak gösterip arsa tapularını ele geçiren çete, bu tapular karşılığında emlakçılardan kapora tahsil ettikten sonra ortadan kayboluyor.

Şahinbey Emlakçılar Derneği Başkanı Faraç Toktaş, emlakçıların kesinlikle kimseye kapora verilmemesi konusunda açıklamalarda bulundu.

EMLAKÇILAR TEDİRGİN

Üç ay gibi bir süredir şehir genelinde emlakçıların dolandırıldığını ve vurgun miktarının 2 tirilyonu aştığını açıklayan Toktaş, “Son üç aydır Gaziantep’te korsan emlakçılar kol atıyor. Birçok emlakçı ve vatandaş dolandırıldı. Bu dolandırıcı ve soyguncu olan sahte emlakçılar üç beş günlüğüne bir gösterişli ofis kuruyor. Ofise gelen müşteriler herşeyi gerçek sanıyor oysa işi bittikten sonra anında ofisi terk edip kaçıyorlar. Emlakçılar şuan çok mağdur durumda. Birçok emlakçı bu oyuna düştü. Şehir genelinde 2 tirilyonluk bir vurgun yapıldı. Suçlular bulunamıyor. Cazip fiyatlarla tekliflerde bulunulduğundan emlakçılar bu durumu kaçırmak istemiyor ve kendisinden talep edilen kaporaları veriyorlar. Ancak uygun alacağım derken binlerce liralık zarara ugruyorlar” dedi.

Haberin Devamı

KAPORA VERİLMEMELİ

Emlakçıların sahte satışlar konusunda dikkatli olması gerektiğini ve kesinlikle tapu dairesinde işlemler yapılmadan kapora verilmemesi gerektiğini söyleyen Toktaş, “Emlakçıların dikkatli olması gerekiyor. Sahte alış verişlerde bulunan dolandırıcılar bu arsa babamın veya dedemin malıdır, diye elinde tapularla birlikte geliyor. Bakıyorsun tapu gerçek. Bir vatandaşdan bu arsayı 100 bin liraya satarım, diyerekten elinden gerçek tapuyu alıyor. Sonra satıcı vatandaş rolünde tekrar emlakçılara geliyor.

Emlakçıya babamın, dedemin arsası değeri yüz bin lira ama sıkışık olduğumuzdan dolayı bunu 50 bine satacağız satın almak istiyorsanız kapora vermelisiniz, deniliyor. Emlakçı da elinden kaçırmak istemiyor kaporasını veriyor sonrasında ortada kimseyi bulamıyor. Şehir genelinde birçok emlakçı dolandırıldı. Emlakçılarımızın bu zamanlarda kesinlikle kimselere kapora vermemesini istiyoruz. Aksi durumda dolandırıcılarla karşılaşabilir ve ellerindeki paralarından olabilir” açıklamalarında bulundu .

Haberin Devamı

HIRSIZLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLÜYOR

Emlakçılık sektöründen anlamayan kişilerin soyguncuların ekmeğine yağ sürdüğünü ve sonunda kendilerinin zararlı çtıktığını dile getiren Toktaş, “Sektörde emlakçılıktan anlamayan insanların emlakçılık yapması dolandırıcıların önünü açıyor. Şehir genelinde 2 tirilyon vurgun yapıldı. Bu vurgunlar içinde emlakçılar da var, vatandaşlar da var. Emlakçılar kesinlikle tapu dairesinden işlemler yapılmadan kaporta verilmemelidir” dedi.

Kaynak: Şirinnar