Gazete Vatan Logo

Emine Ülker Tarhan ve eşine büyük şok!

Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, ‘Casusluk’ iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından baskın düzenlendi. TİB’de bulunan serverlara el konuldu.
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı TİB’de bulunan önemli ve hassas bilgilerinin yabancı ülkelere aktarıldığı, sonrasında bu bilgi ve verilerin silindiği ve yabancı ülkeler lehine casusluk yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlamıştı.

Sözcü'nün haberine göre; bu konuyla ilgili olarak bazı gazetecilere bir TİB çalışanının ‘ihbar’ mektubu gönderdiği gündeme gelmişti. Mektupta yer alan iddialar ise MİT yetkililerinin kurum içinde bir çalışma yürüttüğü, dinlemeleri paralelciler yapmış gibi göstermek için sahte delil üretildiği yönündeydi. Bu mektuptaki bilgiler ise kurum tarafından yalanlanmadı. Mektupta bir de son dinleme kararlarına ilişkin liste de yer aldı.

O listedeki iki isimden biri CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ile eşi oldu.

Tarhan yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları söyledi; "İhbar mektubundaki iddianın ciddiyeti araştırılmalıdır. Çünkü ortada belirtileri hissedilen, kuşku yaratan, şikayet beklenmeksizin re’sen işlem yapılması gereken bir suç ihbarı vardır" dedi.

"İddia A’dan Z’ye soruşturulmalıdır" diyen Tarhan sözlerine şöyle devam etti; "Aksi halde tüm itibarsızlaştırma operasyonlarından, üretilebilecek tüm sahte kayıt ve kanıtlardan, insanların “anahtar deliğinden” gözetlenmesinden yargı kurumları da birileri kadar sorumlu olacaktır. Benim telefonlarımın dinlenmesinden, listelerde adımın geçmesinden başbakan kadar yargı da sorumlu olacaktır. Gelişmeler, ülkenin geleceğinden kaygı duyan herkesin de savcıların da “kuzuların sessizliği” içinde izleyebileceği sınırı çoktan ama çoktan aşmıştır. İnsan yemeye alışkın bir “Hannibal” pusuda beklemektedir.

Haberin Devamı