Gazete Vatan Logo

Emeklilik Hesaplama Ve Online Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden yapılacak işlemler ile birlikte emekliliğe dair tüm bilgiler öğrenilebilmektedir. Tüm sigortalılar ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilir.

Emeklilik Hesaplama Ve Online Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vatandaşların SGK üzerinden emekli olmak için yerine getirmesi gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Emeklilik şartları olarakadlandırılankriterler için yaş, prim ve hizmet süresi gibi şartlar aranmaktadır. Vatandaşların çalıştığı süre boyunca sigortaları üzerinden ödenen primler ile birliktebu kriterle yerinegetirildiği gibi çalışılan dönemde emeklilik durumu hakkında bilgi alınması da mümkündür. Bu konuda vatandaşların kolay bir şekilde işlem yapması ve emeklilik için bilgi alması amacıyla ne zaman emekli olurum adında bir uygulama oluşturulmuştur.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SAYISI SORGULAMA

SGK tarafından hazırlanan bu uygulama üzerindenyapılacak işlemler sayesinde tüm sigortalı olan vatandaşların emeklilik için hangi kriterleri yerine getirmesigerektiğini ve eksik olan prim ve yaş detaylarını görmesi mümkündür. Ne zaman emekli olurum üzerinden emeklilik hesaplama işlemlerinde kişilerin sigorta bilgilerini detaylışekildeekranda yer alan forma girmesigerekmektedir. Ne zaman emekli olurum işlemleri için kişilerin bilgileri girdikten sonra sadece hesapla butonuna tıklaması yeterli olacaktır. Sistem tarafından böylece tüm ne zaman emekli olurum hesaplamaları yapılacaktır. Ardından ne zaman emekli olurum sonuçlarıyayınlanarak vatandaşların bilgi alması mümkün kılınacaktır. Bu açıdan tüm sigortalar online olarak yapacakları ne zaman emekli olurum işlemleri ile birlikte emekliliklerini takip edebilmektedir.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum SGK tarafından sunulduğu için herhangi bir yanlış hesaplamanınolması da mümkün değildir. Bu açıdan bilgilerin doğru girilmesi halinde tüm hesaplamalar doğru olarak yapılacaktır. Ne zaman emekli olurum sonucunda alınan bilgiler arasında emeklilik tarihi de bulunmaktadır. Sistem, kişinin ne zaman emekli olacağını detaylı olarak hesaplamaktadır.

Ne zaman emekli olurum ile benzer şekilde ne kadar emekli maaşı alırım hesaplaması da yapılabilir. Böylece vatandaşlar emekli olacakları günün yanında, emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacaklarını da öğrenebilmektedir. Yine SGK tarafından desteklenen ne kadar emekli maaşı alırım uygulaması ile bu konuda gerekli bilgiler sağlanabilmektedir.

Haberin Devamı