Gazete Vatan Logo

Emekli ve memur zamları belli oldu! İşte 2017 Ocak oranları...

Emekli ve memurlar her yılın Ocak ve Temmuz aylarında maaşlarına farklı yüzdelerde zam ve çeşitli kurumlardan da promosyonlar alırlar. 2017'nin emekli ve memur zam oranları da açıklandı. Peki 2017'nin emekli ve memur zamları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Emekli ve memur zamları belli oldu! İşte 2017 Ocak oranları...

Türkiye'de emekli ve memurlar her yeni senenin gelmesiyle ve yeni senenin ilk ayı olan Ocak ayında maaşlarına zam ve yanında da çeşitli promosyonlar almaktadırlar. Devlet kurumlarında herhangi bir görevde bulunanlar, kurum ve kuruluşlarda memurluk yapanlar ya da devlet ya da özel sektör alanında belli bir süre çalışarak gün sayısını ya da prim sayısını doldurduktan sonra emeklilik hakkı kazanan kişiler devletten belli bir miktarda aylık periyotlarda maaşlar almaktadırlar ve bu maaşlar, her ay rutin şekilde yatmaktadır. Bu maaşlar her senin Ocak ve Temmuz aylarında iki dönem olarak zam alır.

EMEKLİ ZAMMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

MEMUR ZAMMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

DEVLET EMEKLİLİK VE MEMUR MAAŞLARI ZAM VE PROMOSYONLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI MI?

Belirttiğimiz gibi emekli ve memur maaşları her sene zam alır ve bu zaman Ocak ve Temmuz dönemleri olmak üzere senede iki kez zam alır. Bu Ocak ayında yapılan memur ve emeklilik zamları ile alakalı devletten de bir açıklama bekleyen emekli ve memurlar bekledikleri açıklamayı devletten gördü. Bu açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Başbakan Binali Yıldırım'dan gelmiştir. Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada emekliye ödenecek olan maaşlara gelen zamlarla alakalı ve bunun yanında gelen promosyonlarla alakalı bazı açıklamalarda bulundu. alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Başbakan Binali Yıldırım' yaptığı açıklamada devletin zaten 2017'nin ilk dönem zamlarıyla ilgili açıklamayı Ocak ayında yaptıklarını ve bu açıklamada belirlenen oranların Şubat ayında geçerlilik kazanacağını belirtti. Şubat ayı geçerlilik kazanacak olan emekli ve memur zamları ve promosyonlarından önce bazı sistemsel düzenleme ve geliştirmelerin yapılması gerektiğini söyledi. Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalarda, gerekli sistem geliştirmelerin yapılmasından sonra emekli ve memurların Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarına göre belirlenecek sıralamayla Şubat 2017'de maaşlar yeni zam oranlarına göre yatacaktır. Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamada şu sözlere yer verildi: "Emeklilerimize şunu anlatmak istiyorum. Bildiğiniz dün itibarıyla 2017'den geçerli olmak üzere asgari ücrette yüzde 10 civarında, yüzde 10'a yakın bir artış gerçekleşti. Bu yıllık enflasyonun üzerinde bir artıştır. Gönül arzu eder ki, daha fazla verelim. İleride imkanlarımız arttıkça daha fazlasını vermeye gayret göstereceğiz. Emeklilerimiz bu ülke için çalıştılar, gayret ettiler. Onların iyi şartta yaşamaları bizim öncelikli hedefimiz. "

Haberin Devamı

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN ÖZELLİKLE EMEKLİ MAAŞLARI VE PROMOSYONLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamanın devamında yinelediği emekli maaşlarına gelen zamlarla ilgili açıklamanın devamında emekli maaşlarına zamlara ilaveten gelen promosyonlarla ilgili de konuştu. Binali Yıldırım'ın emekli maaş zamları ve promosyonlarıyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"2017 yılında emeklilerimize maaşlarına ilaveten promosyon diye bilinen bir ödeme yapılacak. Bu ödemede bin lira altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 Lira, bin lira iki bin lira arasında 375 lira, 2 bin lira üzerinde emekli maaşı alanlar 450 lira almış olcak. Emekli maaşı bankalara yatırılıyor. Bankalar parayı tuttukları için böyle bir imkan sağladılar. Asgari bu kadar ancak bundan fazlasını vermek isterlerse amenna. 11,5 milyon emekli yararlanıyor bu promosyondan. Çoğu emekli bin-iki bin aralığında onlar 375 lira alacak. Ağırlıklı ortalama 37 lira diye açıklayabiliriz. Hayırlı olsun. Bir nebze olsun emeklilerimizin ihtiyacını karşılamak için yapılan bir çalışmadır."

Haberin Devamı