Gazete Vatan Logo

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek, 7 Nisan’da mı yatacak? SGK Tahsis numarasına göre emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek? sorusu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından cevaplandırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın corona tedbirleri kapsamında bayram ikramiyelerini öne çektiğini duyurmasının ardından 12 milyon emekli gözlerini ramazan bayramı ikramiyelerine çevirmişti. Bakan Selçuk emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini açıkladı. Selçuk ayrıca yaşlıklara da bir çağrı yaptı ve “Evden çıkmamaları için hizmeti yaşlılarımızın kapısına götürüyoruz.” diyen Bakan Selçuk, şu sözlerle çağrıda bulundu: “Biz sizler için gece gündüz çalışıyoruz. Mesafelerimiz sizleri koruyabilmek için. Evde kalın, hizmeti kapınıza getirelim. ‘Hayat eve sığar’ diyerek hep birlikte salgının üstesinden geleceğimize inanıyorum.” dedi. Peki, Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek, 7 Nisan’da mı yatacak? SGK Tahsis numarasına göre emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek, 7 Nisan’da mı yatacak? SGK Tahsis numarasına göre emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Corona viüsü kapsamında alınan ekonomik paketlerden biri de bayram ikramiyeleri oldu. Mayıs ayında ödenmesi planlamam emekli bayram ikramiyeleri öne çekildi. Emeliler bayram ikramiyesinin öne çekilmesinden sonra, ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatacağını araştırmaya başladı ve emekli bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek? sorusuna yanıt aradı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı yaptığı açıklamada SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine bayram ikramiyelerinin verileceği tarihi açıkladı. Bayram ikramiyesi sigorta tahsis numarasına göre ödenecek. SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da emekli ikramiyesi verilecek. Peki, emekli bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek, 7 Nisan’da mı yatacak? SGK Tahsis numarasına göre emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK, BUGÜN MÜ?

SSK’lılar 7-10 Nisan Tarihleri Arasında, Bağ-Kur’lular ve Emekli Sandığı Emeklileri de 11 Nisan’da Bayram İkramiyesi alacak. Buna göre ikramiyeler 4A (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre normalde emekli aylığı aldıkları ödeme günü;

Haberin Devamı

17, 18, 19 Nisan olanlar için 7 Nisan,

20, 21, 22 Nisan olanlar için 8 Nisan,

23, 24 Nisan olanlar için 9 Nisan,

25, 26 Nisan olanlar için 10 Nisan’da,

4B (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da aylık aldıkları Banka / PTT Şubelerine yatacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAKLAR

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine veriliyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Maaşı kaç lira olursa olsun emekliler 1000'er lira alacak. Vefat eden emeklilerin yakınlarına ise hisseleri oranında ödeme yapılacak.

SGK ödemeyi başvuruya gerek olmadan yapıyor. Ödemeler emeklilerin maaş aldıkları bankalardaki hesaplarına yatırılıyor.

Haberin Devamı