Gazete Vatan Logo
Magazin Elveda iyi kalpli güzel kadın

Elveda iyi kalpli güzel kadın

Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Oya Aydoğan (59) dün sabah 07.15’te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yemek yerken aort damarı yırtılan, 12 saatlik ameliyatın ardından bir haftadır yoğun bakımda yaşam savaşı veren Aydoğan’ın vefatı sevenlerini yasa boğdu.

Elveda iyi kalpli güzel kadın

Ünlü sanatçının annesi de yıllar önce aynı şekilde rahatsızlanmış ve bir süre sonra vefat etmişti. Aydoğan için bugün 14:30 da Cemal Reşit Rey Kongre salonunda anma töreni düzenlenecek. Sanatçı, Levent Camii’nde kılınacak cenaze namazını müteakip Ulus Mezarlığı’nda defnedilecek.

Hayat arkadaşı Sevim Emre’yle hastaneye gelen Orhan Gencebay, “Türkiye en sevimli yüzlerinden birini kaybetti. Allah başta oğlu Gurur olmak üzere sevenlerine sabır versin” dedi.

Bülent Ersoy, yakın arkadaşı Aydoğan’ın vefat haberini sabah saatlerinde geldiği hastanede muhabirlerden öğrendi.

ANNEM CENNETE GİDECEK

Ünlü sanatçı Oya Aydoğan’dan dün sabah acı haber geldi. Aort damarı yırtılan Aydoğan’ın oğlu Gurur, vefat haberinden sonra “En değerlim ve kıymetlimi kaybettim” dedi.

Yeşilçam’ın efsane oyuncusu Oya Aydoğan (59), dün sabah 7.15’de aort damarı yırtılması nedeniyle sekiz gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü Ulus’daki Liv Hospital Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 12 saatlik ameliyattan sonra beyninde ödem oluşması nedeniyle yoğun bakımdan çıkamayan Aydoğan için bu sabah 14.30’da Cemal Reşit Rey’de anma töreni düzenlenecek. Sanatçının cenaze namazı ikindi namazından sonra Levent Camii’nde kılındıktan sonra, Ulus Mezarlığı’na defnedilecek. Oğlu Gurur Aydoğdu, “Değerlimi kaybettim. Tüm Türkiye’nin çok sevdiği annem yaşam mücadelesi kaybetti. Annem cennete gidecek. Çünkü çok iyi bir insandı. Çok yardımseverdi. Çok ani bir şekilde aramızda ayrıldı. Ameliyattan güçlü çıkmıştı takip değerleri iyi gittiği için çok da umutluydum. Umudum yeşermişti, olumlu neticeler bekliyordum ama olmadı. Allah’ın takdiri. Bütün sevenlerini cenazeye bekliyoruz. Destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilmek istiyordu, öyle de olacak. ” dedi.

Haberin Devamı

‘AH BENİM CANIM ABLAM’

Ünlü oyuncu Oya Aydoğan’ın vefatını öğrenen ünlü isimler üzüntülerini sosyal medyadan dile getirdi. İşte Oya Aydoğan’ın ardından ünlü isimlerin duygusal mesajları...

İbrahim Tatlıses: Sevgili Oya’mızı kaybettik mekanı Cennet, ruhu şad olsun. Severdim çok severdim, o da beni severdi. Evvelki akşam hastaneye gittim; oğlunu çağırdık, sağlık dileklerimi ilettim. Gazeteci arkadaşlarda duvar dibinde oturuyorlardı, onlara görünmeden çıkıp gittim ama içime bir ümitsizlik düştü ve oğluna bir şey demedim. Allah sabır versin artık o da bizim evladımız...

Haberin Devamı

Gülben Ergen: Başta oğlu Gurur’a ve tüm dostlarına, sevenlerine sabır diliyorum. Yüreğimizin içinde saklayacağız seni Oya Aydoğan.

Hadise: Türk sinemamızın efsana ismi Oya Aydoğan verdiği yaşam mücadelesini kaybetmiş... Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum...

Ali Sunal: Ah benim canım, ah benim güzel Oya Ablam.

Sıla Gençoğlu: Nefes sayılı. Oya Aydoğan’ın tüm ailesi ve sevenlerine baş sağlığı ve sabır dilerim. Allah rahmet eylesin.

Cem Yılmaz: Çok kıymetli Oya Aydoğan ablamızın mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerinin başı sağolsun.

Gani Müjde: Oya Aydoğan’ı iyi kalpli güzel kadını kaybettik. Sevenlerin ve sinemamızın başı sağolsun...

En acı tesadüf

‘Söylemezsem Olmaz’ programındaki arkadaşı Lerzan Mutlu, Oya Aydoğan’ın annesinin de yıllar önce benzer bir rahatsızlık geçirdiğini anlatmıştı. Mutlu, “Oya Abla bunu hep anlatırdı. ‘Yemek yerken sapasağlam kadın bir anda yere yığıldı. Ondan sonra da toparalayamadı’ derdi. Oya Abla annesiyle ilgili hep bunu söylerdi. Ali Dayı da Gurur’u aradığında ‘aynı anneannen gibi oldu’ demiş” dedi.

Haberin Devamı

YEDİ BELANIN HÜSNİYE’Sİ

- 10 Şubat 1957’de dünyaya gelen Oya Aydoğan ortaokulu Fransız kız ortaokulu Ste. Pulchérie’de okudu. Liseye de St. Michel’de devam etti.

- Hayatı boyunca beyazperdede olmak isteyen sanatçı, Ses Dergisi’nin düzenlediği “Sinema Artisti Yarışması”nda birinci oldu.

- 20’li yaşlarının başında 1978 yılında “Neşeli Günler” adlı filmin oyuncu kadrosuna dahil edildi. Bu film ile milyonlarca izleyiciyle buluştu. Film, sevilen senaryosuyla Türk sinemasının başyapıtları arasına girerken, Aydoğan da herkesin tanıdığı bir isim haline geldi.

- 1982 yapımı “Yedi Bela Hüsnü”de Kemal Sunal’la kamera karşısına geçti ve Hüsnü’nün sevdalısı Hüsniye’ye hayat verdi.

Haberin Devamı

- Ferdi Tayfur, Küçük Emrah, Orhan Gencebay ve İbrahim Tatlıses gibi isimlerle de başrolü paylaştı.

- Süpür, Türkler Çıldırmış Olmalı, Kedi Özledi gibi komedi filmlerinde yer aldı. Pembe Patik’ler dizisinde oynadı. Aydoğan, televizyon programlarında da izleyiciyle buluştu.

- İlk evliliğini 1978 yılında Haluk Ulusoy ile yaptı. 2. evliliğini ise Bursalı gazinocu Tamer Taylan ile birlikte yaşadı ama bir türlü yürümediği için ayrıldı. 3. evliliğini ise Latif Demirbağ ile 1988 yılında yaptı, bu evliliğinden Gurur Aydoğdu adında bir oğlu oldu. 1989 yılında üç aylık hamileyken boşandı.