"Göz"de rekabetin hızı kesilmiyor

Dünya Göz Hastanesi, bundan 10 yıl önce göz branşında ilk hastaneyi açarak herkesin gözünü açtı...

Haberin Devamı

Dünya Göz Hastanesi, bundan 10 yıl önce göz branşında ilk hastaneyi açarak herkesin gözünü açtı! Hem Dünya Göz Hastanesi zaman içinde büyüdü, 10 yılda İstanbul'da 5 göz hastanesi kurdu, hem de diğer hastane yatırımcıları göz hastaneleri açmaya başladı.

Türkiye'nin ilk hastane zincirini kuran "Hastaneler Kralı" Azmi Ofluoğlu da "göze özel" hastane zinciri kuruyor. Alman Hastanesi'nin ilk göz hastanesi önümüzdeki ay içinde Nişantaşı'nda hizmete girecek. Türkiye'nin farklı yerlerinde 80 hastanesi olan Azmi Ofluoğlu, Nişantaşı'ndaki hastaneden sonra Adana, İzmir, Bursa, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay ve Karabük'te de göz hastanesi açacak. Ofluoğlu Nişantaşı'ndaki hastanesine bugüne kadar 8 milyon dolarlık yatırım yapmış. Bu, yatırımın yüzde 60'lık kısmı.

Ofluoğlu'nun hastanelerinin bir özelliği mobilyalarının Versace oluşudur. Ofluoğlu'nun yeni açacağı Alman Göz Hastanesi'nin mobilyaları da Versace olacakmış.

Daha 20 hastane kaldırır
Rekabet, bu alanda uzman personel ve doktor transferlerinde de yaşanıyor. Ofluoğlu, göz hastanesine yatırım yapmadan önce Dünya Göz Hastanesi'nin deneyimli ismi Kurumsal İletişim Müdürü Cem Sayoğlu'nu da yeni açtığı hastaneye işletme ortağı olarak aldı.

Sayoğlu'na "Neden yer olarak Nişantaşı seçildi?" diye sordum. Nişantaşı, Osmanbey, Harbiye civarında toplam 1200 doktor muayenehanesi olduğunu söyleyip ayak alışkanlığının öneminden bahsetti. Ayrıca Nişantaşı sağlık turizmi açısından da uygun bulunmuş. Görünen o ki, Nişantaşı'na yalnızca doktora görünmek için gelenler de var.

Peki, İstanbul'da bu kadar çok göz hastanesine ihtiyaç var mı?

Varmış. Bu işin uzmanları, "İstanbul daha 20 göz hastanesini kaldırır" diyor.

İnanılır gibi değil ama durum ortada, açın herhangi bir göz hastanesine telefon, lazer operasyonu için gün almakta zorlanıyorsunuz, katarakt ameliyatı için sıraya giriyorsunuz.

Hedef, zengin turistler...
Ofluoğlu Kuşadası'nda da 5 yıldızlı bir otel aldı. Transatlantiklerin durağı olan Kuşadası'nda Ofluoğlu iddialı bir sağlık turizmi yatırımı yapacak. Amaç, zengin turistleri çekecek cazip bir merkez kurmak.

Irak'a uçuşlar kadınlara emanet
9 Aralık'ta İstanbul'dan Erbil'e ilk uçuşlar başladı. Iraklı Laveen Air, Türkiye'de sefer yapmak için Fly Air'le charter anlaşması yaparak bu uçuşları başlatmıştı. Yolcu olur mu olmaz mı, Türk uçakları Kuzey Irak'a iner mi inmez mi tartışmaları bir yanda kaldı. 3 ayda 15 sefer yapıldı, bugüne kadar 2 bin 400 yolcu taşındı. Erbil seferleri önümüzdeki haftadan itibaren haftada iki güne çıkıyor. Perşembe gerçekleştirilen uçuşlara pazartesi seferleri de ekleniyor. Bu zorlu hattın altından iki kadın kalkıyor. Laveen Air Türkiye Temsilcisi Berna Türkili ile Cresta Turizm Pazarlama Koordinatörü Funda Dal.

"Temel İçgüdü 2" 40 yaş üstü kadınlar için geliyor!
Malum, Sharon Stone 40 yaş üstü kadınlar için idol oldu. 14 yıl aradan sonra yeniden kamera karşısına geçerek "Temel İçgüdü 2"yi (Basic Instinct 2) çeken Sharon Stone, 31 Mart'ta Türk izleyicisiyle de buluşacak.

Tüm dünyada Christian Dior'un 40 yaş üstü kadınlar için piyasaya sunduğu özel ürünlerin yüzü Sharon Stone. Türkiye'de de 31 Mart'ta Temel İçgüdü 2'nin vizyona girmesiyle birlikte Christian Dior'un Capture Total serisi, Serum concentrate (konsantre serum) ve Multi-perfection öreme (bakım kremi) piyasaya sürülecek. Meraklılarına duyurulur!

DİĞER YENİ YAZILAR