Birsen'in neşesinde tasarruf yok...

Haftada 5.5 milyonluk tirajı olan BusinessWeek dergisi 29 Kasım'da Türkiye'de ilk sayısını çıkardı. Derginin lansmanı Swiss Otel'de yapıldı. İş dünyasının temsilcilerinin katıldığı davetin "farklı" konuğu, emekçilerin ve çalışanların temsilcisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'ydu

Haberin Devamı

Haftada 5.5 milyonluk tirajı olan BusinessWeek dergisi 29 Kasım'da Türkiye'de ilk sayısını çıkardı. Derginin lansmanı Swiss Otel'de yapıldı. İş dünyasının temsilcilerinin katıldığı davetin "farklı" konuğu, emekçilerin ve çalışanların temsilcisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'ydu.

Son günlerde tasarruf tedbirleriyle gündemde olan İMKB Başkanı Osman Birsen de davetliler arasındaydı. Biliyorsunuz, İMKB SPK'nın 10 Kasım'da verdiği tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladı. Yemekte Osman Birsen neşesinden bir tasarrufta bulunmadı, ortalığı kırdı geçirdi. "Başkan su verelim mi?" takılmalarına kızmadı, önüne konan pet şişelere güldü geçti. Sadece Candan Erçetin'den Makber'i istedi ama sesini duyuramadı. Bir ara aynı masada oturduğumuz TNT'nin genç genel müdürünün kim olduğunu sordu. Osman Birsen'e, "Hollanda sermayeli TNT (tienti) Genel Müdürü Aslan Uzun" dediğim sırada Aslan, Birsen'e kartviziti uzatıverdi. Birsen, tasarruf tedbirlerine dahil etmediği esprilerinden birini daha patlattı. "TNT (tenete) dinamit kalıbı mı?" BusinessWeek dergisinin gecesindeki renkli esprilere katılan bir başka konuk da Bisse Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kefeli'ydi. Kefeli, yurtdışındaki ataklarına devam eden Bisse'nin önümüzdeki aylarda tasarımlarında "lale" figürü kullanacağını anlatırken, şimdiden reklam kampanyasını başlatmış oldu!

Prada'nın tasarımcısı Tween'e transfer oldu

Osmanbey'den çıkan ve hızla büyüyen Örka Grup ve markası Damat&Tween, geçtiğimiz günlerde moda dünyasının konuşacağı önemli bir adım attı. Orka Grup'un sahibi, Damat&Tween markasının yaratıcısı Süleyman Orakçıoğlu'nun "Tween'i bir dünya markası yapacağım" demesi boş değilmiş.

Calvin Klein, Miu Miu, Jil Sander, Arena, Katherine Hamnett ve Prada'nın erkek koleksiyonlarında imzası olan David Bradshaw Tween'le anlaştı, Genç erkek giyim markası Tween artik David Bradshaw'un elinden geçecek Bradshaw'un tasarımcılık dışında dikkat
çeken bir özelliği de dergicilikte de iddialı olması. Vanity Fair, L'Uomo Vogue, W, The Face, Vogue Japan gibi dergilerin stil danışmanları olan Bradshaw, 22 Eylül'de piyasaya çıkan ve birinci sayısının ilk 50 sayfası reklam olan "GQ Style" dergisinin de yaratıcısı. Bradshaw'un "başarı" hikayeleri burada da bitmiyor.

Bradshaw, Michael Jackson'ın 7 milyon dolarlık bütçesi olan "Scream" klibinin de sanat danışmanı. Madonna'mn "Rain", Janet Jackson'ın "Til it's göne" klibi ve Tom Cruise'un Mission Impossible filminin de sanat danışmanı Bradshaw, bakalım Tween'î nasıl uçuracak..?

Mehmet Ali Ilıcak'ın mekanı Ristorante Milano

Mehmet Ali Ilıcak, 1992'de Sait Halim Paşa Yalısı'nı kiralamış, içinde Alem diye bir mekan açmıştı.

Ilıcak o dönemleri anlattığı röportajında, "Akşam gazetesini gece hayatından kazandıklarımla kurdum" demişti. Koza Holding'in sahibi Akın İpek'e satılan Bugün'ün ortaklarından olan Ilıcak'ın yeni bir mekan deneyimi daha olacak. Ilıcak, Rauf Tamer'in oğlu Emir Tamer'le ortak, Cevahir İstanbul'da Ristorante Milano adıyla bir İtalyan restoranı açıyor.

Yabancı bankalar yeni evlilik peşinde

Lütfi Kırdar Fuar Merkezi'nde Compex 05 Otuzuncu Uluslararası Bilgisayar Fuarı 29 Kasım'da açıldı. Fuar turu öncesinde de Fuar Genel Müdürü İsmet Göksel, Panasonic'in Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Barmek, Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Genpa îcra Kurulu üyesi Orhan Seyfi Aras'ın da katıldığı yemekteydik. Gazeteci büyüğüm Selahattin Duman'ın köşesinden okumuşsunuzdur, Duman ve Mustafa Mutlu da açılıştaydı. Selahattin Duman beni bir hamleyle Zafer Kurtul ile Ayhan Barmek'in arasına oturttu. Karşıma da kendisi geçti. Zafer Kurtul'un diğer yanında da ekonomi muhabirimiz Aylin Löle vardı. Ayhan Barmek cep telefonlarının fotoğraf kalitesini anlatırken, Zafer Kurtul'a merak edilen iki konuyu sorduk: "Konut kredilerinde faizler nereye inecek?", "Finans sektörüne yabancı ilgisi devam edecek mi?"

Yılbaşından bu yana kullanılan kredi miktarı 8 katrilyonu buldu. Konut kredileri 10 ayda yüzde 325 artışla 10.5 katrilyon liraya ulaşti. Konut kredisi faizleri yüzde 2.1'den yüzde 1.05'e geriledi. Zafer Kurtul, "Konut kredisi faizleri 2006'da yüzde l'in alanı görecek, hatta bu yıl bitmeden bile sürprizler olabilir" dedi. Gayrimenkul alma planı yapanlara duyrulur.

Diğer konuda ise Kurtul, finans sektöründeki yabancı akınının hız kesmeden süreceğini düşünüyor. Özellikle Citibank, HSBC ve Societe Generale cephesinde yeni işbirliklerinin adımları atılabilir. Ezcümle, yabancıların Türkiye'de eş bulma çabası sürecek.

DİĞER YENİ YAZILAR