Alışveriş için umut turlara bağlandı

Haberin Devamı

Perakende sektöründe yüzde 25’lik bir daralma var. Sektörden yükselen ses bu. Geçtiğimiz hafta mağaza zincirleri indirim kampanyaları başlattıklarını duyurdu. 19 Mayıs Günü’yle başlayan gençlik haftası vesile oldu, perakendeciler müşteriyi çekmek için ardı ardına kampanyalarını açıkladılar.

Yaz sezonu indirimleri

Müşteri cephesinden bakarsanız kafalar karışık. Yaz sezonu daha yeni açıldı. Bu indirimler ne oluyor? Anneler Günü geçti, şimdi Gençlik Haftası, iki hafta sonra Babalar Günü. İndirimler devam edecek gibi.

Kapatma davası tüketimi azaltmış görünüyor. Global kriz bizi vuracak mı, vurmayacak mı tedirginliği de buna eklenince potansiyel müşteriler ‘durup’ bekliyor. Müşterileri sürekli yeni indirim paketleriyle çekmeye çalışan perakendecilerin kervanına alışveriş merkezleri de takılmaya başladı.

Çünkü perakendecilerden yükselen ses, ‘Alışveriş merkezleri yönetimleri de müşterileri çekmek için taşın altına elini sokmalı’ diyor. İstinye Park yönetimi bu sese kulak verdi. Önceki gün bir uygulama başlattı.

Türkiye’nin en büyük tur operatörlerinden Jolly Tur, İstinye Park’a şimdilik İstanbul’un farklı yerlerinden müşteri taşımaya başladı. Üstelik bu turlara katılanlar ‘akıllı puan’ sahibi olup özel indirimlerden de yararlanabilecek.

İstine Park Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Hakan Kurt’la sohbet ettik. Kurt, ’Sektörde yüzde 20-25’lik bir daralma var. Bizim müşteri sayımızda da yüzde 10’luk bir azalma oldu. Alışveriş için moral ve keyif lazım. Müşterilerde bu kalmadı ve daralma başladı’ dedi.

Kurt, İstinye Park olarak müşterileri çekmek için farklı kampanyalara başladıklarını anlattı. Audi TT kampanyasının ardından Porsche ve 10 çifte Bali ve Phuket tatili çekilişlerine başlıyor İstinye Park. Kurt, İstanbul’un farklı semtlerinden gelen müşterilerin de merkezi hareketlendireceğini söylüyor. ‘Ulaşımda büyük kolaylık sağladık’ diyor.

Söz trafikten açılınca İstinye Park’taki son durumdan söz etmeden olmaz. İstinye Park yatırımcıları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle alışveriş merkezinin çevresindeki yol ve kavşak için 20 milyon dolarlık kaynak sağladılar. Nisan ayından beri İstinye Park’a ulaşmak kolaylaştı.

Kurt, alışveriş turlarının devam edeceğini de söyledi. Yakında hafta sonu konaklamalı turistik gezi ve alışveriş turları da yapılacak İstinye Park’a. Farklı şehirlerden uçakla müşteriler getirilecek.

20 YTL’lik kupon indirim de sağlıyor

İstİnye Park’a ulaşmak için müşteriler Jolly Tur satış ofislerinden 20 YTL’lik kupon alacak. Bu hem ulaşım maliyeti hem de kupon. Bu kupon, Adil Işık, Tefal, Nuxx, Mudo City, GAP, Shoes Center, Puma, Biella, Ta-Ze, Matraş, Levi’s, Sisley, Benetton, Juke Box, Perpetual Saat, Notebook, Mikasa, Backhaus ve Go Mongo’da yapacakları alışveriş ve yeme-içme harcamalarında avantaj sağlayacak.


DİĞER YENİ YAZILAR