Gazete Vatan Logo

Zenginler artık daha zengin

Forbes Türkiye ‘En Zengin 100 Türk’ listesini açıkladı. Listeye göre en zengin Türkler’in 2016’da 94.7 milyar dolar olan serveti bu yıl 102.9 milyar dolara yükseldi. Listeye bu yıl 9 yeni Türk girdi.

Zenginler artık daha zengin

FORBES Türkiye,“En Zengin 100 Türk” listesini açıkladı. Forbes 100’de 31 dolar milyarderi ve 9 yeni isim var. 118 kişinin 46’sı servetini artırdı. Toplam servet 8.2 milyar dolar artışla 102.9 milyar dolar oldu.

Kadın sayısı değişmedi

Listenin zirvesinde 3.7 milyar dolarla yine Murat Ülker yer aldı. Ülker’in servetinin önemli bir kısmı Godiva ve United Biscuits’ten geliyor. Bu yıl listede 24 kadın var. Geçen yıl 5 olan kadın milyarder sayısı da değişmedi. Kadınların toplam servet içindeki payı yüzde 19.3 olarak gerçekleşti. Servetini Türkiye dışında kazananların Forbes 100’de tuttuğu yer giderek artıyor. Şirketi Samumed ile yaşlanmayı durdurmayı ve kelliğe çare bulmayı vaat eden Osman Kibar listeye 2 milyar dolarla tepeden giriş yaptı. İnternet güvenlik şirketi Comodo’nun kurucusu Melih Abdulhayoğlu 700 milyon dolarlık servetiyle ABD’den listeye giren diğer yeni isim.

İngiliz hazır giyim markası Select’i batmak üzereyken alıp büyüten Cafer Mahiroğlu İngiltere’den listeye girdi. Uzay mekiği tasarlayan Eren ve Fatih Özmen çifti, ABD’ye Chobani markasıyla yoğurdu sevdiren Hamdi Ulukaya ve New York’a 13 gökdelen diken İzak Şenbahar geçen yıl da listedeydi.

Haberin Devamı