Gazete Vatan Logo

‘Zeka Küpü’ ile özel çocuklara ulaşacak

Turkcell, “Zeka Küpü” projesi kapsamında, Türkiye’nin 7 bölgesinde yeni nesil teknoloji laboratuvarları açıp eğitim vererek, IQ seviyesi 130’un üzerindeki yetenekli çocuklara ulaşacak. Turkcell, 65 ilde 77 BİLSEM’e laboratuvar kurarak 3 yılda 10 bin aile, öğretmen ve öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

‘Zeka Küpü’ ile özel çocuklara ulaşacak

Gençlerin ve çocukların imkansızlıkları aşarak kendilerine uygun eğitim fırsatlarına kavuşması için yola çıkan Turkcell, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde hayata geçirilen “Zeka Küpü” projesiyle Türkiye’nin dört bir yanındaki özel yetenekli öğrencilerin geleceğe yön verecek teknolojilere erişmelerini sağlayacak. Proje ilk etapta Ordu, Adana, Erzincan, Ankara, İstanbul, Kütahya ve Şanlıurfa’daki BİLSEM’lerde de hayata geçirildi. Turkcell 65 şehirde 77 BİLSEM’e laboratuvar kurarak, 3 yılda 10 bin aile, öğretmen ve öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Online desteklenecek

Proje kapsamında, Türkiye’nin 7 bölgesinde özel yetenekli öğrencilerin okul sonrası proje tabanlı eğitim gördüğü Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) Turkcell tarafından özel tasarlanmış, “kendin yap” kültürü ile teknolojik üretkenliği hedef alan laboratuvarlar oluşturuldu. Özel yetenekli öğrenciler bu laboratuvarlarda 3 boyutlu yazıcılar, Arduino elektronik öğrenme kitleri, robot ve yazılım ekipmanlarıyla tanışacak. Nesnelerin interneti ve yazılımcılık konusunda eğitimler alacak. Laboratuvarlarda verilen yüz yüze eğitimler, www.zeka-kupu.com üzerinden Turkcell Akademi eğitim altyapısı kullanılarak verilen online eğitimlerle desteklenecek.

Haberin Devamı

Geleceğin bilim adamları yetişecek

Ailelerin öğrencilerin özel iletişim ihtiyaçlarına cevap verebilmeleri ve gelişimlerine kılavuzluk edebilmeleri için rehberlik hizmetleri tasarlandı. Öğretmenlerin de Turkcell Akademi’nin sunduğu online eğitimleriyle müfredatı takip etmeler sağlanacak. Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hilmi Güler, memleketi Ordu’da Turkcell’in yeniden tasarladığı BİLSEM laboratuvarının açılışına katıldı. Konuşmasına Nobel Kimya Ödüllü Aziz Sancar’ın BİLSEM öğrencileri için gönderdiği tebrik mektubunu okuyarak başlayan Güler, sözlerine şöyle devam etti: “Turkcell olarak engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Geleceğin ödüllü bilimadamları, Aziz Sancarlar’ı bu laboratuvarlarda yetişecek. Dünya ekonomisi teknolojinin yön verdiği 4. Sanayi devrimi ile şekillenirken, bizim çocuklarımız ve gençlerimiz de bu sürecin üreten birer parçası olacak.”

Haberin Devamı

Ortak amaç Türkiye için üretmek

TURKCELL’İN projeyle hayatlarına dokunduğu her özel yetenekli çocuk, hayallerinin gerçekleşeceğine inanıyor. Kimisi mühendis olmak ve büyük projeler hayata geçirmek kimisi bilim adamı olup geleceğin teknolojilerini yaratmak istiyor. Ortak hedefleri Türkiye için üretmek. İşte yetenekli çocukların ve öğretmenlerin projeyle ilgili görüşleri:

Büşra Berberoğlu: Grubumla yaptığım çalışmanın ve zafer anının verdiği hazzı hiçbir şeye değişmem. Kendimi çölde su bulan biri gibi hissettim. Tüm bu eğitimler bana güven ve inanabileceğim yeni bir gelecek sundu. Artık düşüncelerimi somutlaştırıp hayatla buluşturabilmek için her türlü öğreticiye ve imkâna sahibim.

Yıldız Ertunç (Öğretmen): Bizler yıldızların gökyüzünde ve ulaşılamaz olduğunu düşünürüz halbuki onlar yanı başımızdalar. Bu özel öğrencilere gerekli destek sağlanıp, yeterli eğitim verilirdikçe teknolojiyi, buluşları akıl almaz noktalara taşıyacak, geleceğin Türkiye’sini hatta dünyasını muazzam şeklide inşa edeceklerdir.

Haberin Devamı