Gazete Vatan Logo

Zamanı gelince not artırırız, şu an gözlüyoruz

S&P Türkiye Bölge Müdürü Zeynep Holmes'den açıklama

Standard & Poor’s (S&P) Türkiye Bölge Müdürü Zeynep Holmes, “Cari açığın sadece kendisi değil, aynı zamanda finansmanı da problem. Dış duyarlılığın biraz düşmesini bekliyoruz” dedi.

Sorunlu noktalar var

Holmes, Türkiye’nin kredi notunun önümüzdeki dönemde S&P tarafından “yatırım yapılabilir” seviyeye yükseltilmesi olasılığına ilişkin, “Bizim kriterlerimize göre, bir yatırım yapılabilir notun gitmek için şu anda kriterlere uygun olmayan noktalar var. Cari açığın problemi sadece kendisi değil, aynı zamanda finansmanı da. Cari açığın finansmanı nispeten kısa vadeli fonlandığı için dışardan alacaklar ne kadar, yabancı para birimi üzerinden alacaklar ne kadar çoksa o kadar iyi oluyor. Dış duyarlılığın biraz düşmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Holmes, not artışının ekonominin performansına ve yapılan çalışmaların verdiği sonuçlara bağlı olduğunun altını çizdi. “Ülke notu her an gözden geçiriliyor” diyen Holmes, “Not artışının zamanını tahmin etmek çok zor. Kriterlere uygun, pozitif bir gelişme olduğu zaman tabi hiç aksatmadan yükseltiriz. Ama şu anda hala gözlemleme durumundayız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı