Gazete Vatan Logo

Zam yapmadan, indirimi azaltarak % 30 büyüdü!

Damat, Tween ve D’S Damat markaları olan Orka, yaz döneminde sektörde yüzde 15 olan büyümeyi ikiye katladı. Orka’nın patronu Süleyman Orakçıoğlu, bu artışı zam yapmadan ve indirimleri azaltarak yakaladıklarını söyledi

Damat, Tween ve D’S markalarıyla erkek giyiminde iddialı olan Orka Holding, genelde durgun geçen yaz sezonunda geçen yıla göre yüzde 30 büyüdü. Pazarda yüzde 15 civarında olan büyümeyi ikiye katlayan Orka Holding, zam yapmadan ve indirimleri azaltarak bu büyümeyi yakaladı.

Eylül ayı itibarıyla 220 mağazasıyla tüketiciye ulaşan Orka, yıl sonuna kadar 5 mağaza daha açmayı hedefliyor. yurt dışında da mağaza açmaya devam eden grubun yıl sonu ciro hedefi ise 300 milyon dolar.

İyi bir yaz oldu

Orka Holding’in Başkanı Süleyman Orakçoğlu, daha rekabetçi davrandıklarını, yönetim becerilerini bir üst seviyeye taşıyarak fark yarattıklarını anlattı. Orakçıoğlu, “Sektör genelinde fiyatlarda artış var. İthalat yapan markaların fiyatlarında kurdaki artışın etkisiyle yüzde 20-25’lik yükselme var. Ancak biz fiyatlarımızı artırmadık. Aslında zam da yapmıyoruz fazla indirim de... Artık eskisi gibi yüksek indirim kampanyalarımız yok. Markalarımıza ve koleksiyonlarımıza güveniyoruz” dedi.

Yaz dönemiyle ilgili bir değerlendirme yapan Orakçıoğlu, söz konusu dönemde sektör yüzde 15-17 büyürken kendilerinin büyüme oranının yüzde 30’un üzerine çıktığını vurguladı. Orakçıoğlu, şöyle devam etti: “Haziran ayı geçen yıldan iyi geçti. Temmuz ayında bayram efekti vardı. Aslında en ölü olan ayda bayram sayesinde canlanma oldu. Ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimi yüzünden insanlar şehirde kaldı ve bunun da olumlu etkisini gördük. Dolayısıyla son derece olumlu bir yaz dönemi geçirdik.”

Haberin Devamı

Şu anda 220 mağazayla hizmet verdiklerine de değinen Orakçıoğlu, 2014 yılını 225 mağaza ve 300 milyon dolar ciroyla kapatmayı öngördüklerini anlattı. Orakçıoğlu, “Yıl sonuna kadar 5-6 yeni mağaza açma planımız var. Yeni mağaza açarken verimliliğe odaklandık ve kriterlerimize uymayan 5 mağazayı kapattık. Yıl sonuna kadar 225-227 civarında mağazaya ulaşacağımızı öngörüyoruz” diye konuştu.

Kazakistanlı grupla görüşüyor

YURT DIŞINDAKİ faaliyetleri hakkında bilgi veren Süleyman Orakçıoğlu, şöyle konuştu: “Yurt dışı kıpır kıpır... Kazakistan’da bir grupla görüşmelerimiz sürüyor. Eylül ayında Moskova’da 4 mağaza açtık, 1 tane daha sırada... Romanya’da 7 olan mağaza sayımız 9’a çıktı. Yıl sonuna kadar 10 olacak. Norveç’te mağazamız açıldı. Fas’ta ikinci mağazayı açıyoruz. Mısır’da yeniden hareketlenme var. Dolayısıyla yurtdışında da yurtiçindeki gibi büyümemize devam edeceğiz.

Haberin Devamı