Gazete Vatan Logo

Yatırım yapılacak girişimler belli oldu

2016’da yatırım yapılacak en başarılı 21 girişim belirlendi. Bu girişimler; 25-27 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek olan 8’inci Startup Turkey organizasyonunda yatırımcılarla buluşma hakkı kazandı

Yatırım yapılacak girişimler belli oldu

ETOHUM tarafından İTÜ Arı Teknokent ve Logo sponsorluğunda düzenlenen Girişimcilik Zirvesi’nde Etohum’a bu yıl başvuru yapan yaklaşık

2 bin 500 girişim arasından seçilen 21 girişim, 2016’da yatırım yapılacak en başarılı Etohum girişimleri olarak belirlendi. 25-27 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek 8’inci Startup Turkey organizasyonunda yatırımcılar ile buluşma hakkı kazanan 2016 girişimlerden bazıları şöyle:

- Dijital kumbara: Kullanıcıların kredi kartı işlemini yuvarlayıp ekstra tutarı banka ve emeklilik hesabına aktararak para biriktirmelerini sağlıyor.

- Simenty: İnternet sayfalarının otomatik mobil uyumlu versiyonlarını oluşturuyor.

- Mobil Exper: Araçlardaki arıza tespiti için bulut tabanında arıza verilerini toplayan bir akıllı çözüm.

- Bean: Kişiselleştirilebilen, inovatif, ucuz ve kolay kullanılan akıllı ev aydınlatma sistemleri sağlıyor.

- Sukolay: Kullanıcıyı hızlı ve rahat su siparişi sistemiyle tanıştıran mobil uygulama.

- Smart Assist: Hizmet ve ürün sağlayan tüm sektörlere uygulanabilen sanal asistan.

Haberin Devamı

- Eye Track: Alzheimer hastalarının kaybolma sorununa çözüm getirip yakınlarının hayatını kolaylaştırıyor. Hastaların konumlarını yakınlarının anında görmesini sağlıyor.

- Mytoddlr: Molawa Adesuyi, Stanley Ogbuchi ve Kehinde Yinusa’nın kurucusu olduğu Mytoddlr, ebeveynlerin kreş ve okul öncesi yaştaki çocukların günlük aktivitelerini izlemelerini kolaylaştırıyor.