Gazete Vatan Logo

Vodafone 8 milyar TL ile ‘en iyi’ gelire ulaştı

Vodafone Türkiye’nin servis gelirleri 2016-17 mali yılında 8 milyar TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, “Servis gelirlerimiz % 16 artışla 8 milyar TL, FAVÖK % 30 artışla 2.3 milyar TL oldu. Türkiye’nin potansiyeline ve geleceğine hep inandık” dedi

Vodafone 8 milyar TL ile ‘en iyi’ gelire ulaştı

Vodafone Türkiye,

2016-17 mali yılı sonuçlarını açıkladı. Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, “Servis gelirlerimiz yüzde 16 artışla

8 milyar TL, FAVÖK yüzde 30 artışla 2.3 milyar TL olarak gerçekleşti. 20 milyar liraya yaklaşan yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. Türkiye’nin potansiyeline hep inandık. Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz” dedi.

20 milyar TL’yi aşacak

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Engin Aksoy ve Derya Hatiboğlu ile birlikte mali yıl sonuçlarını açıklayan Deegan, Türkiye’de en geniş 4.5G kapsaması sağlayan ve en fazla 4.5G müşterisine sahip operatör olduklarını vurguladı. Deegan, şöyle devam etti: “20 milyar liraya yaklaşan yatırımlarımıza ara vermeden devam ettik. Türkiye’nin potansiyeline hep inandık. Türkiye’nin geleceğine de güvendiğimizi söylemek istiyorum. Bunun için önümüzdeki mali yılda 1 milyar liranın üzerinde yatırım yapacağız. Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Genişbant Eylem Planı ile bir atılım yaşayacak. Bu planı 2023 Türkiye’sinin dijital geleceği için destekliyoruz.”

Haberin Devamı

Engin Aksoy da şirketin pazarlama faaliyetlerini anlattı. Vodafone Türkiye’nin 9 milyon 4.5G kullanıcısı olduğunu bildiren Aksoy, BTK’nın rapora göre Türkiye’deki 4.5G kullanıcılarının yüzde 41’inin Vodafone müşterisi olduğunu söyledi.

9 milyon 4.5G abonesi

4.5G’nin Türkiye’deki data tüketimini 1 yılda 2 kat artırdığına dikkati çeken Aksoy, “Veri trafiğimizin yüzde 38’i 4.5G şebekesi üzerinden gerçekleşti. Kullanıcılara baktığımızda her ay yeni 350 bin yeni 4.5G kullanıcısı ekleniyor” dedi. Derya Hatiboğlu ise 8 milyar TL gelirin tüm zamanların en yüksek seviyesi olduğunu belirtti. Hatipoğlu, abone sayısının bir önceki seneye göre 616 bin artarak 22.8 milyon aboneye ulaştığını belirterek şöyle devam etti:

“Abone başına gelir

28 TL’ye ulaştı. Servis gelirlerimiz Türkiye’deki operatörler içinde en yüksek büyüme hızına ulaştı. Faiz ve vergi öncesi kârımız yüzde 27 artışla 750 milyon TL oldu. 2016-17 mali yılında 1.2 milyar TL’ye yakın yatırım yaptık. Yeni mali yılda 1 milyar TL’den fazla yatırım yapacağız.”

Haberin Devamı

Taraftardan Kartal’a 4.3 milyon TL katkı

Engin Aksoy, Beşiktaşlılar için yaptıkları Vodafone KaraKartal programına bugüne kadar

1.4 milyon taraftarın geldiğini anlattı. Aksoy, “Bu taraftarlar da kendi kulüplerine, bizim verdiğimiz sponsorluk desteğinin dışında bugüne kadar 4.3 milyon TL katkı sağladılar” diye konuştu.