Gazete Vatan Logo

Traktörü iki kat büyüttü

SAME ve Deutz-Fahr traktörlerini Türk pazarına sunan SDF Türkiye’nin Ticari Müdürü Mehmet Uzunköprü, “Traktör pazarı geçen yıl 2 seçime rağmen yüzde 15 büyüdü. Şirketimiz bu sonuçta etkin bir rol aldı ve yüzde 95 büyüme gerçekleştirdi” dedi

Traktörü iki kat büyüttü

SAME ve Deutz-Fahr traktörlerini Türk pazarına sunan SDF Türkiye’nin Ticari Müdürü Mehmet Uzunköprü, sektörün de markalarının da büyüdüğünü söyledi. Türkiye traktör pazarının özellikle son 7 yılda ciddi büyüme gösterdiğini kaydeden Uzunköprü, 2015’i sektörün en iyi yılı olarak değerlendirdi. Uzunköprü, şöyle konuştu:

En çok büyüyen firma

“Geçen yıl yaklaşık 66 bin 700 adet traktörün trafik tescillerinin yapıldığını söyleyebiliriz. Ülke olarak 2015 yılı içerisinde iki seçim yaşamış olmamıza rağmen, traktör pazarı yaklaşık yüzde 15’lik bir artışla yılı kapattı. SDF Türkiye olarak pazara sunduğumuz SAME ve Deutz-Fahr traktörlerimiz bu büyüme içinde etkin bir rol aldı. 2013 ile 2015 arasında yaklaşık yüzde 95 büyüdü. Sektöre yeni bir soluk ve dinamizm getirdik. sektörün önemli markalarına sahip olduğumuzu ve Türkiye’de kalıcı olduğumuzu kanıtladık” diye konuştu.

Yeni teknolojileri çiftçilerle buluşturulmasının temel sorumlulukları olduğunu dile getiren Uzunköprü, şöyle devam etti: “SDF Türkiye olarak hedefimiz, Türk tarımı ve çiftçisine daha modern teknoloji ve üretim ile tanıştırarak mükemmel ürünler sunarken çağdaş ve daha iyi teknolojinin Türkiye’ye gelmesini sağlamaktır. Çiftçilerimizin markalarımıza gösterdiği yoğun bir ilgi var. Son 2 yılda traktör pazarının en çok ilgi çeken markaları ve 2013, 2014 yıllarında olduğu gibi 2015 sonunda da traktör pazarında pazar payı artışında en çok büyüyen firmayız. 2016 yılında da aynı başarıyı devam ettiriyoruz. Hedefimiz sektörde ilk 2 markadan biri olmak.”

Haberin Devamı

3 yıldır en iyi seçiliyor

MEHMET Uzunköprü, son 3 yıldır yılın en iyi traktörü olarak Deutz-Fahr’ın seçildiğini anlattı. Uzunköprü, şöyle konuştu: “Son olarak, 2015 yılının en iyisi 9 serisi oldu. Bu traktörü de dünya çiftçileri ile eş zamanlı olarak Türk çiftçileri ile buluşturuyoruz. Ayrıca SAME markamızda da SAME Frutteto S Active Drive 2016 yılında segmentinin en iyi traktörü ödülünü aldı. Yani kalitemiz uluslararası platformda da tescilli ve biz bu kalitemize güveniyoruz.”

Haberin Devamı