Gazete Vatan Logo

Temmuz zammı ne kadar olacak? Nisan ayı enflasyon oranına göre memur maaşları…

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından memur ile emekli maaş zammı oranları ile ilgili son durum araştırılmaya başlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılın 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Memur emeklilerinin de zam oranları belli olacak. Peki, Emekli maaşı zam oranı belli oldu mu? 2020 Temmuz ayı emekli ve memur maaşı zammı kaç TL oldu? Son 4 ayın enflasyon rakamları ve Emekli maaşı enflasyon farkı zam oranı...

Temmuz zammı ne kadar olacak? Nisan ayı enflasyon oranına göre memur maaşları…

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Memur ve emekli maaşlarını doğrudan etkileyecek enflasyon oranları pek çok emekli tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki, Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Enflasyon emekli maaşlarını nasıl etkileyecek? Emekli maaşı zam oranı belli oldu mu? 2020 Temmuz ayı emekli ve memur maaşı zammı kaç TL oldu? Emekli maaşı enflasyon farkı zam oranı...

Hem memur emeklileri hem de görevdeki memurlar Ocak ayından geçerli olmak üzere geçen yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranından kaynaklı verilen enflasyon farkıyla ne kadar zam alacaklarını merak ediyor.

Memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını doğrudan etkileyecek Nisan ayı enflasyon rakamları pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

İlk 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon rakamlarına göre Memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilertemmuz başında maaşlarını zamlı alacak.

Temmuz ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde enflasyon farkına bağlı olarak artış olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Buna göre, hem görevdeki memurlar hem de memur emeklileri iki yılda bir imzalanan toplu sözleşmeye göre ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kere maaşlarını zamlı alıyor. Yine toplu sözleşmeye göre de geçmiş 6 aya ait enflasyon farkı oluşursa bu fark da maaşlara yansıtılıyor.

NİSAN AYI ENFLASYONU İLE İLGİLİ YAPILAN SON AÇIKLAMA

Tüketici fiyatları (TÜFE) Nisan ayında aylık bazda yüzde 0.85 arttı ve yıllık enflasyon yüzde 10.94'e geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyatlarındaki dört aylık artış yüzde 3.16 ve on iki aylık ortalamalara göre artış da yüzde 12.66 düzeyini buldu.

YURT İÇİ ÜRETİCİ FİYATLARI NİSAN'DA YÜZDE 1.28 ARTTI

Yurt içi üretici fiyatları (Yİ-ÜFE) Nisan ayında aylık bazda yüzde 1.28 ve yıllık bazda yüzde 6.71 arttı.

Türkiye İstatistik Kurmu'nun (TÜİK) verilerine göre, üretici fiyatlarındaki dört aylık artış yüzde 4.54'ü ve on iki aylık ortalamalara göre artış da yüzde 10.87'yi buldu.

Haberin Devamı

4 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI İSE ŞÖYLE:

Ocak 2020 TÜFE

Ocak 2020 TÜFE'si yüzde 1,35 oldu.

Şubat ayı TÜFE

Şubat 2020 enflasyonu ise Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 12,37, aylık %0,35 arttı oldu.

Mart ayı TÜFE

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %11,86, aylık %0,57 arttı.

Nisan ayı TÜFE

Tüketici fiyatları (TÜFE) Nisan ayında aylık bazda yüzde 0.85 arttı ve yıllık enflasyon yüzde 10.94'e geriledi.