Gazete Vatan Logo

‘Teknosa bu yıl ilk çeyrekte kâra geçer’

Haluk Dinçer, 2015 yılı için 94 milyon TL zarar açıklayan Teknosa’nın 2016’nın ilk çeyreğinde kâr açıklayacağını söyledi. Dinçer, “Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz. Bir ya da birkaç sene beklentilerimizi karşılamadı diye hayal kırıklığına uğramıyoruz, güvenimizi kaybetmiyoruz” dedi.

‘Teknosa bu yıl ilk çeyrekte kâra geçer’

Teknosa, 15’inci yılını kutluyor. Türkiye genelinde 300’e yakın mağazası ile tüketiciye ulaşan şirket, 15 yılda mağazalarında 1.5 milyar kişiyi ağırladı, 20 milyar TL’lik 130 milyon adet ürünü teknolojiseverle buluşturdu. Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Teknosa olarak 3.2 milyar lira ciroyla kapattıkları geçen yılın kendileri için sektörde “ilklere” imza attıkları bir yıl olduğunu vurguladı. Dinçer, “Teknosa Mobil ile Türkiye’de mobil iletişim hizmeti veren ilk ve tek teknoloji perakende şirketi olduk. Teknosaya ait özel markalı akıllı ürünleri tüketicilerimizle buluşturarak sektörde bir başka yeniliğe imza attık. Son yıllarda odaklandığımız çoklu kanal perakendeciliğinin Türkiye’de öncülüğünü üstlendik” diye konuştu.

1.000 kişiye istihdam

“2016’da yaklaşık 40 milyon lira seviyesinde teknoloji ve mağaza yatırımı yapacağız” bilgisini veren Dinçer, Teknosa’nın zarar açıklamasına ilişkin soruya karşılık Teknosa’nın operasyonel açıdan kârlı olduğunu söyledi. Dinçer, Kliksa’nın kârı ve zararının Teknosa içinde konsolide olduğuna dikkati çekerek ilk çeyrekte Teknosa’nın kâr açıklayacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan da 15 yılda yaptıkları 1 milyar lira seviyesinde yatırımın, sektör için çok değerli olduğunu ifade etti. Teknosa Preo P1 model akıllı telefon ve Pwatch akıllı saate aksesuar serisini ekleyeceklerini anlatan Gürcan, 2016 yılında 1.000 kişilik istihdam, mağazacılıkta yüzde 10, e-ticarette yüzde 50’ye yakın büyüme hedeflediklerini, bu yıl 15 yeni adres ile mağaza yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.

İran’da potansiyel var fırsatlara bakacağız

Kur tahminine ilişkin soru üzerine Haluk Dinçer, kur tahmini yapmadıklarını dile getirdi. Dinçer, “Bu seviyelerde kalmasını arzu ediyoruz. Tüketicinin alım gücünün azalmasını istemeyiz” değerlendirmesini yaptı.

Dinçer, İran ile ilişkilere yönelik soru üzerine “İran’ın potansiyelinin farkındayız, değerlendireceğiz” diye konuştu. Haluk Dinçer, Gold Bilgisayar ile ilgilenip ilgilenmedikleriyle ilgili bir soruya, “Geçmişte satın almalarda aktiftik. Yine fırsatları değerlendireceğiz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

2015’te Türkiye direnç sergiledi ama bu yıl da riskler sürüyor

Türkiye ekonomisinin, iki genel seçim, Rusya gerilimi, bölgesel gelişmeler, terör olayları ve küresel finansal belirsizlik ortamına rağmen 2015 yılında, büyümede dirençli bir görünüm sergilediğini aktaran Haluk Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Küresel ve bölgesel risklere rağmen Türkiye’nin küresel ekonomiden pozitif ayrıştığını söyleyebiliriz. Hükümet, büyüme hedefini yüzde 4.5 olarak belirledi. Cari açığın düşeceği, gelirler politikası ile bu yıl yurt içi talepte canlanma olacağı paylaşıldı. Sonuç olarak artık seçimleri geride bıraktık. Cari açık son 5 yılın en düşük seviyesine indi. Ekonomik reform sürecine girdik. 2016 için beklentiler umut verici olmakla birlikte küresel ve bölgesel riskler, politik ve ekonomik belirsizlikler sürüyor.”