Gazete Vatan Logo

TEB, melek yatırımcı yapacak!

Özel müşterileri için ‘Melek Yatırım Platformu’

TEB Özel Bankacılık, müşterilerine alternatif bir yatırım aracı sunmak için ‘Melek Yatırım Platformu’nu kurdu. TEB özel müşterileri, melek yatırımcı lisansıyla girişimlere ortak olacak.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), özel bankacılık müşterilerini ‘melek yatırımcı’ yapacak yeni bir hizmet sunmaya başladı. Kurulan ‘Melek Yatırım Platformu’ sayesinde TEB Özel müşterileri, hem melek yatırımcı lisansı alabiliyor hem de geleceğin patlak fikirlerine ortak olabiliyor. The Marmara BAYK Kış Trofesi 2013 kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “TEB Özel Bankacılık olarak müşterilerimiz için sadece Türkiye’deki piyasa koşullarını değerlendirmekle yetinmiyor; dünyanın dört bir yanında her türlü yatırım olanağını anlık olarak yakından takip ederek, müşterilerimizin varlık ve birikimleri için en uygun olabilecek alternatifleri sunuyoruz” dedi.

Bu alanda ilk oldu

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen müşterilerinin varlıklarının değerlerini korumayı başardıklarının altını çizen Mendi, Türkiye’de Melek Yatırımcı yönetmeliğine yönelik olarak proje geliştiren ilk banka olduklarını ifade etti.

Mendi sözlerini şöyle sürdürdü: “7 bini ulaşan özel bankacılık müşterilerimizi Melek Yatırımcı olmaya teşvik ederek hem girişimcilere destek oluyor hem de müşterilerimizin alternatif yatırımlar yaparak yeni kazanımlar için fırsatları görmesini sağlıyoruz. Bu doğrultuda Antalya’da düzenlenen Startup Turkey etkinliğine katılarak TEB Özel müşterilerini, yenilikçi projelerini hayata geçirmek için sabırsızlanan girişimcilerle bir araya getirdik. Mayıs ayında da İstanbul’da girişimcilerle melek yatırımcıları buluşturmaya hazırlanıyoruz.”

90 yaşında 30 yıllık tahvil alan var

TEB Özel bankacılık direktörü Banuı Taşkın, her müşteriye yönelik ürün geliştirdiklerini belirterek, “Her müşterinin risk profili farklı. Herkese aynı ürünü sunmuyoruz ” dedi. Müşterilerin çok farklı özellikleri olduğunun altını çizen Taşkın, 90 yaşında 30 yıllık eurobond alan müşterilerinin olduğunu söyledi.

İsteyen müşteriye yelken imkanı

TEB Özel Bankacılık’ın desteğiyle düzenlenen The Marmara BAYK Kış Trofesi 2013’ün 5. ayağı 13-14 Nisan tarihlerinde tamamlandı. Ocak 2013’te başlayan The Marmara BAYK Kış Trofesi 2013, Mayıs ayında gerçekleştirilecek 7. ayakla son bulacak. BAYK Kış Trofesi’ne 3 yıl boyunca destek verecek olan TEB Özel’in, Bruce Farr tasarımı 40 feet’lik “FarrAway” isimli Farr40 tipi teknesi de 2013 itibarıyla start aldı. Yarışlara TEB Özel müşterileri de katılabiliyor.

Melek lisansına talep artacak

TEB Özel’in 16 Mayıs’ta Çırağan Sarayı’nda Etohum’un düzenleyeceği Startup Turkey İstanbul etkinliğinde müşterilerine melek yatırımcılık fırsatları sunacağını belirten Gökhan Mendi, “Startup Turkey İstanbul, Bireysel Katılım Sistemi ve Bireysel Katılım Yatırımcı Lisansı konularında 15 Şubat’ta çıkan yönetmelik sonrası Hazine Müsteşarlığı, İş Melekleri ve Girişimciler ile TEB Özel Melek Yatırım Platformu sponsorluğunda gerçekleşiyor. Bu etkinliği özel sektör adına çok önemsiyoruz ve bu adımla birlikte Özel Bankacılık müşterilerimizden Bireysel Lisans almak için taleplerin geleceğini düşünüyoruz.”

Haberin Devamı