Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli memura kadro tamam, gözler Taşeronda! 90 bin Taşeron işçiye kadro verilecek mi? İşte son gelişme

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde sona gelinirken gözler taşeron işçiye kadro verilmesine çevrildi. 90 bin taşeron işçiye kadro verilecek mi, kimleri kapsıyor soruları araştırma konusu olmaya devam ediyor. 458 bin 615 sözleşmeli memura kadro verildi. Peki 90 bin taşeron işçiye kadro verilecek mi?

Sözleşmeli memura kadro tamam, gözler Taşeronda! 90 bin Taşeron işçiye kadro verilecek mi? İşte son gelişme

90 bin taşeron işçiye kadro verilecek mi sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamada "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi hakkında çalışmaların sonuna gelindi." ifadelerini kullandı. Peki 90 bin taşeron işçiye kadro verilecek mi, kimleri kapsayacak?

TAŞERON İŞÇİYA KADRO VERİLECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi.

O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." açıklamalarında bulundu.

2023 yılında taşerona kadro konusunun çözüme kavuşturulması bekleniyor.

90 BİN TAŞERON İŞÇİSİNİN GÖZÜ KABİNE TOPLANTISINDA!

23 Ocak günü yapılacak olan Kabine Toplantısında taşerona kadro konusunun da ele alınması bekleniyor.

Haberin Devamı