Gazete Vatan Logo

SGK SSK hizmet sorgulama ekranına nereden ulaşabilirim?

SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama işlemleri tek bir portal üzerinden yapılan işlemlerdendir. SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulama sayesinde tüm sigorta bilgilerine erişim sağlarsınız. SGK hizmet dökümü ve SSK sorgulamanızı nasıl yapacağınız haberimizde.

SGK SSK hizmet sorgulama ekranına nereden ulaşabilirim?

Çalışırken herhangi bir kaza durumunda, veya herhangi bir hastalık durumunda veya bir sakatlık durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu devreye girmektedir. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara bir maaş bağlamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun en önemli hizmetlerinden birisi budur. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden en önemlisi çalışan vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamasıdır. Günümüzde herhangi bir işte çalışan kişinin sigortası kesinlikle olmasıdır. Herhangi bir iş kazası durumunda, sakatlık durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu sosyal güvencesi olan vatandaşların bütün hastane masrafların karşıladığı gibi kaza masraflarını da karşılamaktadır. Ayrıca muayene olacağınız sırada ve ilaç alacağınız sırada da Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlara bir kolaylık sağlamaktadır. Bu yüzden günümüzde sosyal güvence çok önemlidir.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

18 yaşına kadar olan kişilerin sosyal güvencelerini devlet karşıladığı için 18 yaşından sonra vatandaşlar kendileri sosyal güvencelerini sağlamaları gereklidir. 18 yaşını doldurduktan sonra sosyal güvencenizi sağlamak için sigortalı bir işe girmeniz gereklidir. Ya da kendi işinizi yapıyorsanız kendi primlerinizi yatırmanız gereklidir. Kamu kurumunda çalışan vatandaşların primlerini ise emekli sandığından sağlanmaktadır. Yani yapmış olduğunuz işe göre prim veya sigorta yatırarak sosyal güvencenizi sağlayabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu 3 kurumdan oluşmaktadır. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarının hepsi tek bir çatı altında toplanmıştır. Vatandaşlar bu kurumlardaki işlemlerinin hepsini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebilmektedir. Herhangi bir sigortalı işte çalışan yani bir iş verenin altında çalışan vatandaşlar SSK'ya bağlıdırlar. Bu vatandaşların sigortalarını bağlı oldukları kurum olan SSK yatırmaktadır. Bu şekilde sosyal güvencelerini sağlamış olabilirler. Kendi işini yapan vatandaşlar yani esnaf veya tarım işini yapan vatandaşlar ise bağ-kura bağlıdırlar. BAĞ-KUR'a bağlı olan vatandaşlar primlerini kendileri yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Kamu kurumunda, devlet altında çalışan vatandaşlar ise emekli sandığı kurumuna bağlıdırlar. Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşların primleri emekli sandığından sağlanmaktadır. Yani bu vatandaşlar herhangi bir sigorta veya prim yatırmaları gerek kalmadan sosyal güvencelerini sağlayabilirler. Vatandaşlar sosyal güvencelerini sağladıkları gibi emeklilik içinde bu prim ve sigortaları yatırmaları gereklidir.
Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetlerinden bir tanesi ise vatandaşları emekli yapmaktır. Emekli olmak isteyen vatandaşlar yatırması gereken prim ve sigortaları tamamlaması gereklidir. Prim ve sigortalarını tamamlayan vatandaşlar emekli olmak için artık tek yapması gereken emeklilik yaşının gelmesini beklemektir. Emeklilik yaşı gelen vatandaşlar ve yatırılması gereken prim ve sigortaları tamamlayan vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilirler. Emekli olan vatandaşlarda emekli maaşı alabilirler. Fakat tam olarak ne zaman emekli olabileceğinizi bilemeyebilirsiniz. Ya da emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı bilemeyebilirsiniz. Bunları öğrenebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu bazı uygulamalar geliştirmiştir. Bu uygulamalar sayesinde bazı emeklilik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir uygulaması olan ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde vatandaşlar emeklilik yaşını hesaplayabilir. Yada emekli maaşı hesaplama programı sayesinde vatandaşlar emekli olduklarında ne kadar maaş alabileceklerini hesaplayabilirler. Bu hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilmek için bazı emeklilik ve sigorta bilgilerinizi biliyor olmanız gereklidir. En basitinden SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş tarihiniz ve sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı bilgileri bu işlemler için gereklidir. Tüm bu bilgilerin hepsine SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü Sosyal Güvenlik Kurumunun bir internet hizmetidir. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.
İnternet üzerinden SGK hizmet dökümü belgesine E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaparak bu belgeye rahatlıkla erişebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından E-devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan e-hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK'ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından SSK sorgulama seçeneğini, BAĞ-KUR'a bağlı olan vatandaşlarda 4B hizmetleri bölümü altından 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir.

Haberin Devamı