Gazete Vatan Logo

Ses ver, göz kırp ödemeyi yap!

BKM Express, giyilebilir cihazlardan ödemeyi başlatan ilk dijital cüzdan oldu. BKM Genel Müdürü Soner Canko, “BKM Express, kullanıcılarına Google Glass üzerinden alışveriş deneyimi yaşatacak” dedi

Giyilebilir cihazlar üzerinden ödeme imkanı sunan BKM Express, kullanıcılarına Google Glass üzerinden alışveriş deneyimi yaşatacak. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bünyesinde kurulan ve teknolojik gelişmeleri, ödeme sistemleri sektörü ile buluşturmayı amaçlayan BKM Laboratuvarı’nın (BKMLab) geliştirdiği bu proje sayesinde, artık sesli komut ve göz temasıyla BKM Express ile ödeme yapmak mümkün olacak.

Lokomotif olacak

Bu uygulama sayesinde, 16 bankanın kredi kartı ve banka kartının tanımlanabildiği BKM Express ile Google Glass’tan alışveriş yapmak için ‘göz kırpmak’ ve ‘sesli komut’ vermek yeterli olacak.

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, “BKMLab tarafından geliştirilen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan dijital cüzdan BKM Express ile Google Glass’tan ödeme yönteminden yararlanabilmek için BKM Express üyesi olmak yeterli olacak. Mevcut üyeler ise şifreleri ile dijital cüzdanlarına ulaşabilecek. Bu aşamadan sonra Google Glass üzerinden açılan BKM Express uygulaması ve sesli komutlar ile BKM Express kullanıcısı almış olduğu ürünün ödemesini yapabilecek. BKMLab, önümüzdeki dönemde adından çok söz ettirecek projelere imza atacak, sektörün lokomotifi görevini de üstlenmiş olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Canko, projeleri hayata geçirmekte lokomotif rol üstlenen BKMLab’ın 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren 1.000 metrekarelik yeni alanında hizmet vermeye devam edeceğini de kaydetti.