Gazete Vatan Logo

Mustafa Koç en çok sevdiği iki hobisiyle anılacak

Rahmi M. Koç Müzesi, merhum Mustafa Koç’un ralli sporu ve model uçak hobisine dair iki sergiye ev sahipliği yapacak. Müzenin 1994’te faaliyete geçtiği bölüm olan Lengerhane Binası’nın ismi de “Lengerhane Mustafa V. Koç Binası” olarak değişti

Mustafa Koç en çok sevdiği iki hobisiyle anılacak

KOÇ Holding’in merhhum Başkanı Mustafa V. Koç, Rahmi M. Koç Müzesi’nde açılan iki özel sergiyle anılacak. Koç’un gençlik yıllarında ilgilendiği ralli sporunun Türkiye’deki tarihini 18 efsane pilotun 25 aracını sergileyerek anlatan ‘Retro Rally Sergisi’nin yanı sıra yine son dönemde çocukluğundan beri tutkuyla bağlı olduğu model uçakları konu alan ‘Yerden Göğe Sergisi’ 1 Haziran’dan itibaren Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçilere açılacak.

Türkiye’de 1960’lı yılların sonundan itibaren bilinmeye başlanan ralli sporunun aradan geçen yarım asırlık dönemde çıkarttığı şampiyonların ve onlara ait araçların tanıtıldığı sergi, bu sporun Türkiye’de tanınmasına büyük emek harcayan Mustafa V. Koç’a ithaf edildi. İlk planlaması ve hazırlık çalışmaları Mustafa V. Koç’un sağlığında başlayan ve vefatının ardından tamamlanan ‘Retro Rally Sergisi’nde Renç Koçibey’den Cem Hakko’yabu spora gönül veren 18 pilotun model yılları 1968-2006 arasında değişen 25 otomobili yer alıyor. Sergide Koç’un 1991 Rallikros Şampiyonası’nda birincilik kazandığı Ford Sierra model araç da yer alacak, Türk ralli tarihine ışık tutan yarış afişleri, zaman karneleri, yol notlarının yanı sıra pilotların şampiyonluk kupaları, tulumları, kaskları, yarış ayakkabıları, yarış eldivenlerinin de görülebileceği sergide, araç sahibi ünlü pilotların birebir maket fotoğrafları da olacak. ‘Yerden Göğe’ ise model uçakçılığın Türkiye’deki tarihini gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı