Gazete Vatan Logo

Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024? Küçükbaş küpe desteği ne kadar, küçükbaş hayvan küpe desteği ne zaman verilecek?

Yeni doğan buzağıların küpe takılması ve kayıt altına alınması, doğduğu işletmede 4 ay kalması şartıyla verilen buzağı destekleme ödemesine yönelik detaylar sorgulanmaya devam ediyor. Çiftçi destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar “Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, buzağı desteği ne zaman yatacak 2024

Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024? Küçükbaş küpe desteği ne kadar, küçükbaş hayvan küpe desteği ne zaman verilecek?

Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024, buzağı desteği ne zaman yatacak 2024? 2024/1 Buzağı destekleme ödemeleri için aramalar arttı. Devletin Tarım ve Hayvancılık için verdiği destek kapsamında hesaplara yatırdığı buzağı destekleme ödemelerinin yatacağı tarih merak ediliyor.  Peki, Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024?

KÜPE DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK 2024?

2024/1 buzağı destekleme ödemeleri hayvan sahiplerine bu ay içerisinde yatırılacak. Yeni doğan buzağıların küpe takılması ve kayıt altına alınması, doğduğu işletmede 4 ay kalması şartıyla verilen buzağı destekleme ödemesi, besicilerin TC Kimlik numaralarının son hanesine göre yapılacak.

Tarım Bakanlığından yapılan açıklamada, 1'inci döneme süresi içinde başvuramayan yetiştiricilerin, herhangi bir hak kaybına uğramadan 1 Nisan 2024 - 17 Haziran 2024 tarihleri arasında (2'nci dönem) 2023 yılı buzağı desteklemesine başvurma imkanlarının bulunduğu açıklaması yapıldı.

Bu bilgiler göz önünde alındığında buzağı destekleme ödemelerinin 1 Nisan öncesinde hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor. Öte yandan buzağı destekleme ödemelerinin en geç 29 Mart tarihine kadar hesaplara yatırılması bekleniyor.

Haberin Devamı