Gazete Vatan Logo

64 milyon dolarlık çıkış var! Kripto borsa devi iflas mı ediyor?

Bitcoin ve kripto para sektörünün önde gelen borsalarından Huobi iflas iddialarıyla gündeme geldi. Borsanın stablecoin rezervlerinde sorunlar yaşadığı iddia ediliyor. İflas söylentileri Huobi'de büyük çıkışların yaşanmasına neden oldu. Öte yandan Adam Cochran, şirketin Tether’deki tutarsızlıklar nedeniyle iflas etmiş olabileceğini belirtti.

64 milyon dolarlık çıkış var! Kripto borsa devi iflas mı ediyor?

Kripto borsa devi Huobi hakkında ortaya atılan borsa yöneticilerinin soruşturulduğu ve olası iflas iddiaları Huobi'de geçen haftasonu toplamda 64 milyon dolarlık çıkış yaşanmasına neden oldu. Huobi’nin stablecoin bakiyeleri geçen hafta yüzde 33 düştü. Borsadaki kilitli toplam değer (TVL), geçtiğimiz ay 3,09 iken ağustos ayında 2,5 milyar dolara kadar geriledi. 

Borsa yönetiminin Çin‘de tutuklandığına dair söylentiler 4 Ağustos’ta ortaya çıktı. Soruşturmanı nedeni ise borsanın kumar platformları ile olan ilişkisine başlandı. Borsadan yapılan açıklamada haberlerin yalan olduğu kaydedilirken, borsanın üst düzey yöneticilerinden birinin görevinden ayrıldığı iddiaları günlendirdi.

Yatırımcı Adam Cochran, şirketin Tether’deki tutarsızlıklar nedeniyle iflas etmiş olabileceğini belirtti. Cochran, Huobi‘nin 5 Ağustos’ta 90 milyon dolardan daha az varlığa sahip olduğuna dikkat çekti. Borsanın en son Merkle Tree Audit’i ise kullanıcıların elinde 630 milyon USDT ve 631 milyon USDT cüzdan bakiyesi olduğunu söylemişti. DefiLlama verilerine göre, dün itibarıyla Huobi cüzdanlarında USDT ve USDC toplamında yalnızca 72 milyon dolar bulunuyor.

Haberin Devamı

Huobi Global danışmanı Justin Sun da Twitter hesabından, “FUD’u görmezden gelin, inşa etmeye devam edin” paylaşımında bulundu. Sun, Tron ve Huobi’nin gelişim yolunda olduğunu vurguladı.