Gazete Vatan Logo

Kartal fırsatını ‘Ikea’lı AVM ile yakalayacak

Maya Grubu; Yılsan Holding ile ofis, home ofis ve AVM’den oluşan Anatolium Marmara’yı inşaat projelerinin gözdesi Kartal’da hayata geçirecek. 180 milyon dolarlık projede Ikea’nın Türkiye’deki 6’ncı mağazası olacak, 6.500 kişiye istihdam sağlanacak

Kartal fırsatını ‘Ikea’lı AVM ile yakalayacak

Maya Grubu, Yılsan Holding iş ortaklığıyla ofis, home ofis ve alışveriş merkezi konseptlerini içeren Anatolium Marmara projesini tanıttı. Kartal’da hayata geçirilecek olan proje 180 milyon dolara mal olacak ve 2017 yılının son çeyreğinde tamamlanacak. Projeyle yaklaşık 6 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Franchise hakları Maya Grubu’nda olan Ikea’nın Türkiye’deki 6’ncı mağazası da proje kapsamında olacak.

Hedef 15 milyon ziyaretçi

Maya Holding ve Ikea Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, 1949 yılında kurulan grubun bugüne kadar 2.5 milyon metrekareden fazla konut, iş merkezi, alışveriş merkezi ve turistik tesis yatırımı gerçekleştirdiğini belirtti. Grubun perakende parkı ile alışveriş merkezi yatırım ve geliştirme projelerinden Anatolium Alışveriş Merkezleri’nin ilkini 2010 yılında Bursa’da, ikincisini 2011’de Ankara’da açtıklarına değinen Özsüer, üçüncü Anatolium projesinin İstanbullular için yeni bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Özsüer, “Yenilenen alt ve üst yapısı, modern konut projeleri, yeni iş ve yaşam kültürüyle gelişime açık ve potansiyeli yüksek bir bölge olarak gördüğümüz Kartal’da, projemizle yılda 15 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz. 250 bin metrekare brüt inşaat alanından oluşan, yatırım maliyeti 180 milyon dolar olarak planlanan bu projenin, İstanbul’a ve Kartal bölgesine büyük yenilik getireceğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yılsan Holding Başkan Yardımcısı ve CEO’su Tuncay Yıldırım da “Holding olarak özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına dönük yatırımlarımıza devam ederken, İstanbul ve Ankara’daki arsa ve binalarımızla gayrimenkul sektöründe de yatırımlarımızı planlıyor olacağız” dedi.

Ekonomiye güvenin eseri

Maya Holding CEO’su Fuat Atalay, Türkiye ekonomisine duyulan inanç ve güvenin bir sonucu olarak bu büyük projeyi hayata geçirme kararı aldıklarını ifade etti. Anatolium Marmara’nın 60 bin metrekare kiralanabilir alanda başta Ikea olmak üzere 150’yi aşkın markaya ev sahipliği yapacağını belirten Atalay, “38 katlı Maya Anatolium Tower da 45 bin metrekare satılabilir veya kiralanabilir alana sahip olacak” dedi.

Haberin Devamı

47 ülke içinde 4’üncü sırada

NURİ Özsüer, Ikea Türkiye’nin büyüme hızında 47 ülke içindeki Ikea’lar arasında 4’üncü bırada olduğunu söyledi. Geçen yıl yüzde 14 büyüdüklerini kaydeden Özsüer, “Bu yıl da sonuçlardan memnunuz. Yılın ilk 4 ayında da geçen senenin gerisinde değiliz. Ana şirket de Türkiye’deki faaliyetlerden memnun. İşletme olarak çok memnunlar. Ayrıca Türkiye’den 500 milyon dolarlık ihracat yapılmasına vesile oluyoruz.”