Gazete Vatan Logo

Karne hediyesinde favori tablet!

İlk akla gelen bisiklet tahtını kaptırdı

Akla gelen ilk karne hediyesi olan bisiklet, tahtını tablet ve akıllı telefona kaptırdı. Tablet ve akıllı telefon satışlarında artış yüzde 45’i bulurken, bisikletteki artış yüzde 15’te kaldı.

Baş döndürücü hızla gelişen teknoloji, geleneksel karne hediyesi olan bisikleti tahtından etti. Teknolojiyle büyüyen yeni kuşağın karne hediyesi tercihleri de değişti ve 2000’li yıllar öncesinde en popüler karne hediyesi olan bisiklet, yerini akıllı telefonlara ve tablet bilgisayarlara bıraktı.

Eskisi gibi popüler değil

Gold Grup çatısı altında hizmet veren Hizlial.com’un sitesinin verilerine göre, okulların yaz tatiline girdiği dönemde satışı en çok artan ürünler tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar oluyor.

Tatil döneminin yaklaşması ile birlikte tablet satışlarındaki artış oranı yüzde 45’e kadar çıkarken, akıllı telefonların satışı yüzde 30’a kadar artış gösteriyor. Aynı dönemde bisiklet satışlarında da artış kaydediliyor ancak artış oranı yüzde 15’le sınırlı kalıyor.

Üçüncü sıraya geriledi

Tablet ve akıllı telefonun ardından ideal karne hediyesinde üçüncülüğe kadar gerileyen bisiklet en çok mayıs ayında satılıyor. Bisiklet satışlarının yaklaşık yüzde 38’i Mayıs ayında gerçekleşiyor.

Hizlial.com’da ‘Karne Hediyeleri’ başlığı altında satılan ürünleri kapsayan verilere göre, en çok 299 ile 399 TL fiyat aralığındaki bisikletler tercih ediliyor.

Pazarda bu fiyat aralığında çok sayıda tablet bilgisayar bulunması, hem öğrencilerin hem de ebeveynlerin hediye tercihlerini etkileyen önemli bir etken olarak öne çıkıyor.

İndirim fırsatını kaçırmayın

TEKNOLOJİ marketlerindeki indirim kampanyaları, çocuklarına karne hediyesi arayan aileleri bekliyor. Örneğin tablet fiyatlarında 100 liradan başlayıp 500 liraya kadar çıkan indirimlerle Samsung’dan Apple iPad’e kadar birçok tableti almak mümkün. Tablet fiyatları 139 ile 1.499 lira arasında değişiyor. Akıllı telefonlarda da yüzde 40’a varan indirimler var. 269 liraya da 1.299 liraya da cep telefonu bulabilirsiniz.

Haberin Devamı