Gazete Vatan Logo

İstanbul’a bin yatlık mega marina geliyor

Alman ve İsviçreli yatırımcıların yer aldığı Yeditepe Marina, Büyükçekmece’de 500 milyon euro yatırımla Kıyı İstanbul projesine başlıyor. Projede 1.000 yat kapasiteli marina yer alacak

İstanbul’a bin yatlık mega marina geliyor

Alman ve İsviçreli girişimciler ile İstanbul Üniversitesi’nin eski rektörlerinden Yunus Söylet’in ortaklığı ile kurulan Yeditepe Marina, Büyükçekmece sahilinde 500 milyon euroyu aşan yatırımla ‘Kıyı İstanbul’ projesini inşa edecek. Overvest, Waterhouse, Iresi, Tavida şirketlerinin kurduğu Yeditepe Marina, Kıyı İstanbul kapsamında 1.000 yat kapasiteli marina, 152 odalı otel ve Avrupa’nın 7 şehrinden esinlenerek tasarlanan iki katlı çarşı inşa edecek.

4 bin kişiye iş

Overvest Grup İcra Kurulu Başkanı Yunus Söylet, 146 dönüm üzerine kurulacak projenin marina, çarşı, otel birimleriyle 4 bini aşkın kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. Büyükçekmece’de göl ile denizin birleştiği noktadan başlayarak

E-5 karayolu paralelinde toplamda 1.200 metrelik sahil şeridi boyunca projenin konumlanacağını dile getiren Söylet, projenin çarşı bölümünün 7 ünlü Avrupa şehrinin sembolü olan 32 ayrı binadan meydana geleceğini kaydetti. Çarşı bölümünde 200’ün üzerinde mağazanın yer alacağını ifade eden Söylet, 20 bin metrekarelik eğlence alanı, kongre merkezleri, 1.000 kişilik organizasyon alanı yer alacağını kaydetti.

Haberin Devamı

İlk deniz üstü otel

Söylet, Kıyı İstanbul içerisinde Türkiye’nin deniz üzerinde yapılan ilk 5 yıldızlı otelinin yer alacağını belirterek, şunları söyledi: “Denizin hemen üzerinde yer alacak otel, yatay mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak misafirlerine hizmet verecek. İki kat üzerine 55 adet 43 metrekarelik, 55 adet 80 metrekarelik ve 42 adet 130 metrekarelik olmak üzere toplamda 152 odaya sahip olacak. Otel ayrıca 150 kişilik güneşlenme terası 400 kişi kapasiteli plajı ve restoranları ile misafirlerine hizmet verecek.”

35 bin villa daha yapılacak

BÜYÜKÇEKMECE Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece’yi bir villa kent olarak planladıklarını belirterek, yüksek binaya izin vermediklerini söyledi. Akgün, halihazırda devam eden projelerin olduğunu, 17 bin villanın bulunduğu ilçede 35 bin tane daha villa yapılacağını bildirdi. Akgün, ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarının 135 metrekare olduğunu da dile getirdi.

Haberin Devamı

İstanbul mıknatıs gibi çekiyor

PROJENİN yatırımcılarından Iresi International’ın CEO’su Ulrich Pelz, dinamik yapısı ve jeopolitik konumundan dolayı birçok uluslararası yatırımcının Türkiye’yi yakından takip ettiğini söyledi. Kendisine “Böyle bir projeyi turizmin etkilendiği bu zamanlarda neden Türkiye’de hayata geçiriyorsunuz?” şeklinde sorular sorulduğunu dile getiren Pelz, Türkiye’ye güvenlerinin tam olduğunun altını çizdi. Pelz, “Aynı zamanda İstanbul mıknatıs gibi tüm dünyayı kendisine çeken eşsiz bir metropol şehir” dedi.