Gazete Vatan Logo

İspanya’da şirket aldı!

Toksöz Grup Zumos Palma’yı satın aldı

Tadelle, Sarelle ve Sagra markalarının sahibi Toksöz Grup, İspanyol meyve suyu markası Zumosol’ün üreticisi Zumos Palma’yı satın aldı.

Gıda, ilaç ve enerji alanında faaliyet gösteren Toksöz Grup, İtalyan çikolata markası Pernigotti’nin ardından, şimdi de İspanya’nın yüzde yüz doğal meyve suyu üretiminde lider üreticilerinden Zumos Palma’yı bünyesine kattı. Toksöz Grup, böylece çikolata ve dondurma sektörlerinin ardından, meyve suyu ile içecek pazarına da adım atmış oldu.

Sanset Gıda ile Tadelle, Sarelle, Sagra, Gol, L’era Fresca markalarıyla gıda; Sanovel ile ilaç sektöründe faaliyet gösteren Toksöz Grup, İspanyol markası Zumosol’ün sahibi olan Zumos Palma’yı Pascual Grup’tan satın aldı.

Toksöz, Zumos Palma’nın Cordoba’da bulunan Palma del Rio tesislerinde, Zumosol meyve sularının yüksek kalitede üretimi ve birçok noktaya ulaşması için çalışmalarını sürdürecek. Zumos Palma’nın İspanya’nın en iyi meyvelerinin yetiştiği Andalucia’da meyve bahçeleri bulunuyor.

Yılda 200 milyon litre

Gün boyu izlenen meyve bahçelerinin ürünleri, son teknolojiyle donatılmış, 40 bin metrekare büyüklükteki tesislerde işleniyor. Meyve suyu işleme büyüklüğü açısından Avrupa’da üçüncü sırada bulunan Zumos Palma, yılda 200 milyon litre üretim kapasitesine sahip.

Yurtdışında güçleneceğiz

YILLIK 450 milyon euro cirolu Toksöz Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz, satın almayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bu satın alma, Grubumuzun Avrupa başta olmak üzere, dünyada yeni pazarlarda var olma hedefindeki kararlılığının önemli bir göstergesi. Zumosol markası ile yüzde yüz doğal ürünlerle faaliyet gösterdiğimiz sektörleri çeşitlendirmek, yurtdışı ağımızı ise daha da güçlendirmek istiyoruz.”

Haberin Devamı