Gazete Vatan Logo

İş dünyasından destek

İş dünyasından destek

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan: Yola istikrarla devam edeceğiz

“Başta ekonomimize yönelik olmak üzere yeni projeler ve reform hamleleriyle Türkiye’nin sahip olduğu büyük hedeflere doğru yeni hükümet döneminde de istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğine inanıyoruz. Geleceğin daha güçlü ve huzurlu Türkiye’si için odağında üretimin, sanayinin olduğu bir ekonomi anlayışı büyük önem taşıyor.”

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi: Yeniden yükselişe geçeceğiz

“YENİ bakanlar kurulu listesinde çok fazla değişiklik yapılmadığını gözlemledik ve olumlu karşıladık. Yeniden Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci ile önceki dönemde beraber çalışmıştık. Güvenimiz tam. Çeşitli sorunlar nedeniyle kan kaybı yaşayan ihracatın önlemlerle yeniden yükseliş trendine dönmesini umut ediyoruz.”

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut: Kadınlar daha çok rol almalı

“22 Mayıs’ta delegelerin tamamının oyunu alarak AK Parti Genel Başkanlığı görevine seçilen Sayın Binali Yıldırım aynı zamanda ülkemizin de yeni başbakanı oldu, kendilerini kutluyoruz. Yeni Türkiye’nin inşaası çabasında büyük rol oynamış, ülkemizde önemli yatırımların mimarı olmuş, yenilikçi ve dünyayı yakından bilen, siyasi tecrübesiyle sorunlara çözüm üretebilecek nitelikte bir şahsiyetin, başbakan olmasını son derece memnuniyetle karşılıyoruz. Biz kadınların, yeni başbakanımızdan beklentimiz; demokratikleşme ve ekonomik kalkınmaya dönük çalışma ile reformlara hız verilmesi, ülkemiz kadınlarının daha ileri bir düzeye ulaşması için yürütülen politikalara sahip çıkıp desteklenmesidir. Kadının statüsünün yükseltilmesi, iş ve toplumsal hayatta hak ettikleri noktaya gelmeleri en başta önlerindeki her türlü engelin kaldırılmasıyla mümkün.”

Haberin Devamı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi: İhracatçılarımız katkıda bulunacak

“Yeni hükümetimizin, ülkemizin önündeki sorunların çözümünün yanı sıra; üretimi, sanayiyi, ihracatı ve genel olarak ekonomiyi ana gündem olarak belirlemesini umuyoruz. Pozitif bir bakış açısıyla daha fazla üreten, daha fazla büyüyen, daha istikrarlı bir Türkiye için yapılacak tüm çalışmalara ihracatçılar olarak katkıda bulunacağız.”

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Kabinede icracı isimler var

"Türk iş dünyası olarak yeni hükümetimize başarılar diliyoruz. Hükümetin icracı ve kalkınmacı isimlerden oluşmasını çok önemsiyoruz. Türkiye yeni hükümetle 2023 hedeflerine kararlı adımlarla ilerlemeye devam edecek. Ülkenin iş ve yatırım ortamını iyileştirecek reformların hayata geçirileceğine inanıyoruz.”