Gazete Vatan Logo

FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz arttırırsa, borsa, altın ve dolar ne olur?

Küresel piyasalar FED’in faiz kararını bekliyor! Yılın son toplantısı için gözler FED faiz kararı ve FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarında olacak. Yeni yıldaki ekonomik öngörülerini de bu toplantıda açıklayacak FED’in son faiz kararının ne olacağı, yeni yıl beklentileri ekonomide bu haftanın en önemli gündemini oluşturuyor. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz arttırırsa, borsa, altın ve dolar ne olur? FED toplantı tarihleri!

FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne olur? FED faiz arttırırsa, borsa, altın ve dolar ne olur?

2022 yılının son FED toplantısı için gözler ABD’de olacak. Kiresel piyasaların odak noktasında olan FED faiz kararı ve ABD’nin 2023 yılı ekonomik öngörülerinin de olduğu faiz toplantısı dikkatle takip edilecek. Ekonomistler, faiz kararıyla piyasalardaki son durumu takip edecek ve FED başkanı Jerome Powell’in 2023 öngörülerini açıklayacağı toplantısında yeni yıl ile ilgili ipuçları arayacak.

FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

FED faiz kararının açıklanacağı 2022 yılının son FED toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Toplantının ardından 14 Aralık akşamı FED başkanı Jerome Powell 21.30’da toplantı düzenleyecek. Powell, faiz kararının yanı sıra FEDîn yeni yıldaki ekonomik öngörülerini de açıklayacak.

FED FAİZ ARTTIRIR MI?

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in Aralık toplantısında yüzde 85 ihtimalle 50 baz puan, yüzde 15 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı öngörülüyor.

EKİM AYI FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD Merkez Bankası (Fed) Ekim ayı faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırarak yüzde 3,75 ile 4 aralığına yükseltti. Banka, böylece üst üste dördüncü kez 75 baz puan artışa gitmiş oldu.

Haberin Devamı