Gazete Vatan Logo

Fed faiz kararını açıkladı

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 5,25'te sabit tuttu. Böylece Fed beklentilere paralel faizi sabit bıraktı.

Fed faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası Fed, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Fed, beklentilere paralel bir şekilde politika faizinde değişikliğe gitmeyerek, faizi yüzde 5-5.25 aralığında sabit bıraktı.

Fed'den yapılan açıklamalar şöyle:

Hedef faiz aralığının bu toplantıda sabit tutmak ek bilgileri ve para politikasının etkilerini değerlendirme imkanı verecek.

Komite, enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürmeye güçlü şekilde bağlı. Enflasyon yüksek seyretmeye devam ediyor, Komite enflasyon risklerine karşı yüksek şekilde hassas.

Hane halkları ve işletmeler için sıkı kredi şartlarının ekonomik aktivite, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı yaratması büyük olasılık, ancak etkilerin büyüklüğü belirsiz olmaya devam ediyor.

Fed, önceki 10 toplantıda üst üste faiz artırım kararları almıştı. 

Karar Fed Başkanı Jerome Powell'ın daha önce Haziran ayına ilişkin yönlendirmeleriyle de paralel gerçekleşti. Powell, geçmiş faiz artışlarının etkilerini görmek için Haziran ayında durma sinyali vermişti.

Opsiyon piyasasında da Haziran için Fed faizinin sabit kalması ihtimali güçlü bir şekilde fiyatlanmıştı.

Haberin Devamı

Bununla birlikte piyasa aktörlerinin kısa vadeli faiz opsiyon piyasasında 2023 Fed faiz indirimi pozisyonlarını terk ettiği dikkat çekmişti.