Gazete Vatan Logo

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? Powell ne zaman açıklama yapacak? Piyasalarda kritik hafta!

Küresel piyasalarda kritik hafta! Gözler FED faiz kararına çevrildi. Eylül ayı FED faiz kararı için bekleyiş devam ederken FED’in faiz artışı politikasında daha şahin bir tutum alabileceği yönünde beklentiler de arttı. Powell’ın mesajları beklenirken 1990’lardan bu yana ilk kez 100 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimali fiyatlamalarda etkili olmayı sürdürüyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? Powell ne zaman açıklama yapacak? FED faiz kararı ne olur? FED faiz kararı altın ve doları nasıl etkiler? İşte FED toplantı tarihi ve faiz kararının açıklanacağı gün!

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı ne zaman? Powell ne zaman açıklama yapacak? Piyasalarda kritik hafta!

Piyasalarda gözler FED faiz kararında! FED’in faiz beklentisi fiyatlamalarda etkili oluyor. Ekonomistler, FED’in faiz artışı politikasında daha şahin bir tutum alabileceğini öngörürken 1990’lardan bu yana ilk kez 100 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimali üzerinde duruluyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı hangi gün? Jerome Powell ne zaman faiz kararını ne zaman açıklayacak? FED faiz kararı ne olur? FED faiz kararı sonrası altın ve doları yükselir mi, düşer mi? İşte FED toplantı tarihi!

FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

ABD Merkez Bankası (FED) faiz toplantısı 21 Eylül Çarşamba ve 22 Eylül Perşembe günü yapılacak.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Toplantının ardından ABD Merkez Bankası Başkanı Powell açıklama yapacak. Faiz kararı 22 Eylül’de açıklanacak.

SON FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) son toplantıda federal fon faizini 75 baz puan artırarak yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkardı. Fed, 12 üyenin tamamının oyu ile Faiz artırımlarına devam etmenin uygun olacağını öngördü.

Haberin Devamı

FED FAİZ KARARI NE OLUR, BEKLENTİ NE?

ABD’de temmuz ayı için açıklanan enflasyon verilerinin ardından Fed’in gelecek haftaki toplantısında, federal fonlama oranı politikasına başladığı 1990’lardan bu yana ilk kez 100 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimali fiyatlamaya başlarken, faizlerde en az 75 baz puanlık artışa kesin gözüyle bakılıyor. Nomura ve Citigroup gibi önde gelen bankaların faiz artırım beklentilerinin 100 baz puan yönünde olması dikkati çekiyor. Halihazırda para piyasasındaki fiyatlamalarda, Fed’in 75 ve 100 baz puanlık faiz artırımı ihtimali sırasıyla yüzde 66 ve yüzde 34 düzeyinde bulunuyor. Bankanın daha önce 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesi daha olası görülen gelecek ayki toplantısı için ise 50 baz puana yüzde 51.2 ve 75 baz puana yüzde 18.3 ihtimal veriliyor.

Jackson Hole Sempozyumu’nda ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, yüksek faiz döneminin devam edebileceğini ve bu sürecin ekonomi için acı verici olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Powell, enflasyonla mücadelede daha yavaş bir büyüme ve daha zayıf bir işgücü piyasasıyla karşılaşılacağı konusunda uyarırken; fiyat istikrarını ‘ekonominin temel taşı’ olarak nitelendirdi ve faiz artırımının devam edeceği mesajını verdi. Powell’ın yorumları, faizlerin yılı yüzde 3’ün oldukça üzerinde kapatacağı yönündeki beklentileri arttırdı.