Gazete Vatan Logo

En çok o merak ediliyor!

Dünyada pek çok erkeğin yerinde olmak istediği kişi o. En çok merak edilen hayatlardan biri onunki...

Dünyaca ünlü erkek dergisi Playboy’un kurucusu ve sektörün öncüsü olan Hugh Hefner’ın hayatı merak edilen konular arasında. Playboy imparatorluğu, dünyanın pek çok yerinde açtığı clup’ler ile gündemden düşmeyen Hefner’ın hayatı birlikte yaşadığı sarışınlar ve malikanesinde çekilen realty show ile gün yüzüne çıktı.

Hayatı ile ABD pop kültüründe önemli bir mihenk taşı olmayı başaran Hefner küçük bir yayıncılık bürosu ile başladığı işinde büyük adımlarla zirveye çıkmayı başardı.

İşini büyütürken hep ilklere imza atan Hefner’ın hayatının ilkleri

İlk eş
Hugh Hefner lise mezuniyetinde Mildred Williams ile tanıştı. Çıkmaya başladıktan kısa bir süre sonra Hefner 1944’te askere gitti. İlişkileri bir süre romantik mektuplar ile devam etti. 1946’da askerden dönen Hefner, 1949!da evlendiler. İlk aşk bir aldatma olayı ile son buldu.

İlk iş deneyimi
Evlilikte iyi gitmeyen işler iş hayatını etkilemedi. Hefner ilk yaratıcı projesini 1951’de gerçekleştirdi. That Toddlin Town isimli riskli karikatür dergisini çıkarttı. 1000 dolarlık karla başlayan iş başarılı iki yıl sonunda erkek dergisine dönüştü.

İlk Çocuk
Hefner’in ilk çocuğu 1952 yılında doğan Christie oldu. Bu küçük kız şimdi Playboy imparatorluğunu yönetiyor. Christie 18 yaşında şirkete çalışmaya başladı. Playboy’un internet dünyasına girmesinde de Christie’nin büyük payı oldu.

İlk Playmate
Playboy imparatorluğunda en ilgi çekenler Playmate’ler oldu. İlk Playmate ise 1953 yılında Marşlyn Monroe oldu. Her ay yenilenen yeni yüzdeler derginin Playmate’i olarak arzı endam eder şöhretin kapılarını aralarlardı.

İlk 3D Orta sayfa
Bu sektörde de bir ilk oldu. Haziran 2010’da ilk defa orta sayfa güzeli 3D olarak yayınlandı. Hefner bunun aslında sektöre adım attığı günden beri aklında olan bir proje olduğunu fakat gözlükler için parası olmadığı için gerçekleştiremediğini söylemişti.

İlk Malikane
Çılgın partilerle ün salan Playboy malikanelerinin ilki Chicago’da 1950’de 400 bin dolara alındı. Hefner’ın hayatında büyük değişikliğin de başlangıcı olan malikaneler Hefner’ın hayatını da magazin dünyasına açtı.

İlk reklam kampanyası
Hefner kendi hedef kitlesini oluşturmak için ciddi bir çalışmaya girdi.

İlk nü fotoğraf
Playboy Casinosu’nda çalışan Marilyn Cole Playboy’un ilk tamamen çıplak modeli oldu. Bunny’ler arasındaki Marilyn 1972 yılında dergide verdiğini pozla ilke imza attı.

Haberin Devamı