Gazete Vatan Logo

Ege, 600 milyon liraya Ankara’ya da taşınıyor

Sinpaş GYO, İstanbul’daki iki projesinde hayata geçirdiği Ege konseptini Ankara’ya taşıyor. Çankaya’da yer alacak 600 milyon lira değere sahip, 900 ünitelik proje, Sinpaş grup şirketlerini de karşı karşıya getirecek

Ege, 600 milyon liraya Ankara’ya da taşınıyor

İstanbul’da Ege Yakası ve Ege Boyu projelerini hayata geçiren Sinpaş GYO, Ege konseptini Ankara’ya da taşıyor. Ankara Çankaya’daki mevcut arazilerinde Ege konseptli proje hazırlayan Sinpaş GYO, hem Ankara’daki diğer şirketlerle hem de grup şirketlerinden aynı bölgede proje geliştiren Sinpaş Yapı ile rekabet edecek. Yaklaşık 900 üniteden oluşacak Ege projesi, 600 milyon liralık değere sahip olacak.

Satış ofisi hazır

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, İstanbul Avrupa yakasında geliştirdikleri Ege Boyu’nun yüzde 95’inin satıldığını belirterek, projenin çıkış fikrini şöyle açıkladı: “İstanbul’daki Ege projelerimiz çok ilgi gördü. Biz de bu fikri artık Ankara’ya taşımaya karar verdik. Ankara göç alan büyük ve çok özel bir pazar. Aynı zamanda Ege’yi İstanbul’dan sonra seven ikinci büyük şehrimiz. İzmir’de İstanbullulardan çok Ankaralılar var. Biz de bu ilgiden yola çıkarak Ankara’da Ege projesi yapmak istedik.”

Çankaya’da yükselecek proje hakkında bilgiler de veren Gacemer, “Yatırım değeri 600 milyon TL olan projemizi 26 bin metrekare büyüklüğündeki Sinpaş GYO arazisi üzerinde geliştiriyoruz. Lansmanımızı ise ruhsatlandırma tamamlandıktan sonra yılın son çeyreğinde Ekim Kasım gibi yapmayı planlıyoruz. Rezidans ve az katlı konutların yer alacağı 900 üniteden oluşacak proje, iki etap halinde hayata geçecek. Bu projede daha büyük bir Ege Çarşısı hazırlıyoruz. Hali hazırda satış ofisimizi tamamladık. İnşaat sürecine de başladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fiyatlama zorluyor

Gacemer, projenin orta ve üst gelir grubuna hitap edeceğini belirterek, “Ancak fiyatlama bizi zorluyor. Döviz girdisi yüksek bir proje olduğu için metrekare fiyatını henüz kesinleştiremedik. En iyi ödeme planını sunmaya çalışacağız” dedi. Gacemer, Ege konseptini Ankara’dan sonra Bursa’ya da taşıyabileceklerini ifade etti.

Kraliçe yüzünü şeyhlere gösterecek

SEBA Gacemer, uzun zamandır beklenen Şişli Bomonti’deki projeleri Queen Bomonti’nin tanıtımını ilk kez önümüzdeki hafta düzenlenecek Cityscape Dubai Fuarı’nda yapacaklarını söyledi. Gacemer, “Hem yerli hem yabancı yatırımcıların büyük ilgi göstereceğine inandığımız Queen Bomonti projemiz ‘Mimari silueti ve estetiğiyle Güzel İstanbul’umuzun simgeleri arasında yer alacak” dedi.

Haberin Devamı

Yabancı istikrar istiyor yerli alıcı da endişeli

SEBA Gacemer, dövizdeki yükseliş ve ülkedeki belirsizliğe rağmen konut ihtiyacının devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Ancak herkesin derdi seçim. Yönetilen bir memleket gerek. Sorunlarımızı anlatacak muhatabımız yok. Konut sektörünün süreci yarım kaldı. Kim kurarsa kursun bir hükümet kurulmalı. Dövizden daha önemli bu. Parti bağımsız konuşuyorum ama bir hükümet kurulmalı. Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli.”

Kardeş kardeş rekabet edeceğiz

ANKARA’NIN konut ihtiyacının olduğunu ve nitelikli göç alan bir şehir olduğunu anlatan Seba Gacemer, grup şirketlerinin Ankara’da rekabet ettiğini de hatırlattı. Ege projesinin Turan Güneş Bulvarı üzerinde yer alacağını söyleyen Gacemer, “Bulvarın diğer tarafında da Sinpaş Yapı’nın Marina Ankara projesi bulunuyor. Bu defa birbirimize çok yakın konumdayız. Kardeş kardeş rekabet edeceğiz. Tatlı bir rekabet olacak” dedi.

Haberin Devamı