Gazete Vatan Logo

‘Dönerde 1-2 markayı gözümüze kestirdik’

10 yılda 100 şube hedefiyle yola çıkan Döner Stop, yurt dışına da açılacak. Şirketin kurucusu Can Köseoğlu, “Konjonktür yüzünden sektörde mutlaka konsolidasyon olacak. Bizim de gözümüze kestirdiğimiz 1-2 marka var. Bu anlamda şirket satın almaya sıcak bakıyoruz” dedi.

‘Dönerde 1-2 markayı gözümüze kestirdik’

Şevket Sabancı’nın torunu Can Köseoğlu’nun kurucusu olduğu Döner Stop, bir yandan büyüme planları yaparken bir yandan da yurt dışından gelen teklifleri değerlendiriyor. 4.5 milyar euroluk dev bir döner pazarı olan Avrupa’dan teklifler geldiğini belirten Can Köseoğlu, “Almanya, Hollanda, İngiltere, ABD, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden ciddi teklifler var. Özellikle ABD çok istekli ancak orada üretim, eğitim ve satış gibi detayları etraflıca düşünmek lazım. Öyle bir pazarda çok dikkatli olmak, doğru zamanda ve mantıklı gitmek lazım. Ama yüzde 100 yurt dışına açılacağız. Avrupa, Asya ve ABD’yu mutlaka gideceğiz” dedi.

Temkinli yatırım

10 yılda 100 mağaza hedefiyle yola çıktıklarını ancak konjonktür gereği temkinli yatırım yaptıklarını kaydeden Köseoğlu, satılık zincirlerle ilgilendiklerini vurguladı. Köseoğlu, “Döner işi çok kârlı zannediliyor ama hiç öyle değil. Et fiyatları, üretim, dağıtım, kiralar derken ciddi maliyetler var. Sektörde ciddi nakit akışı sorunu yaşanıyor. Dolayısıyla konsolidasyon kaçınılmaz. Bizim de gözümüze kestirdiğimiz 1-2 marka var. Fırsat çıkarsa satın almaya çok açığız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şu anda 10 şubeye ulaştıklarını da anlatan Köseoğlu, 300’den fazla franchise talebi geldiğini ancak tüm dükkanları kendilerinin açtığını söyledi.

2 milyar TL’lik pazar

Can Köseoğlu, Türkiye’de kesin rakam bilinmemekle birlikte 2-2.5 milyar TL büyüklüğünde bir döner pazarı olduğuna da değindi. Köseoğlu, “Türkler’in yoğun yaşadığı Avrupa’da 3.5-4 milyar euro civarında bir döner pazarı var. Sadece Almanya’da pazarın büyüklüğü 1 milyar euro. Türkiye’de 2 milyar TL’lik bir pazar söz konusu” dedi.

Sosyete dönercisi değiliz

DÖNER Stop, CZK Lokantacılık İşletmeleri A.Ş.’nin tescilli markası. Döner Stop’un 7’si İstanbul’da, 1’i Çanakkale’de, 1’i Bolu’da ve 1’i İzmit’te toplam 10 restoranı var. Son restoranını Zorlu AVM’de açtı. CZK sektöre toplam 100 milyon TL yatırmayı planlıyor. “Şevket Sabancı Ailesi ile ESAS Holding’in gıda ve dağıtım sektöründeki iştirakleri ile AVM yatırımları Döner Stop’un gelişmesine katkı sağlıyor” diyen Can Köseoğlu, 170 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Köseoğlu, şöyle devam etti: “Biz sosyete dönercisi değiliz. Eko menülerimizin fiyatı 7.5 TL’den başlıyor. Fiyatı 19.95’e kadar giden bir menümüz var. Dükkanlarımızda yüzde 90 sandviç menü satılıyor. Menüdeki et döner seçenekleri arasında Stop Klasik, Cheese Klasik, Cheddar Mantarlı, Cafe de Paris ve Jalapeno Biberli gibi farklı lezzetlerimiz bulunuyor.”

Haberin Devamı