Gazete Vatan Logo

Çin’in ‘Buffett’ı kayıp

Çin’in en büyük aracılık şirketinin 2 yöneticisinden sonra, kendisini Warren Buffett’in öğrencisi olarak niteleyen 7 milyar dolarlık servete sahip işadamı Guangchang’dan da haber alınamıyor.

Çin’in ‘Buffett’ı kayıp

Çin’in en büyük özel yatırım firmalarından biri olan Fosun International’ın Başkanı Guo Guangchang’a ulaşılamıyor. Club Mediterranee SA’nın sahibi olan ve Cirque du Soleil Inc.’ten hisse alan Fosun Grup, sigorta, gayrimenkul, ilaç ve emtia alanlarından faaliyet gösteriyor.

Gözaltında mı?

Yerel medya kuruluşu Caixin’in web sitesinde yer alan habere göre, görgü tanıkları, önceki günden beri haber alınamayan işadamının Şanghay’da bir havaalanında Hong Kong’dan dönüş yolunda polis tarafından gözaltına alındığını söyledi.

Kendisini ABD’li milyarder Warren Buffett’in öğrencisi olarak niteleyen ve ‘Çin’in Warren Buffett’ı’ olarak anılan 48 yaşındaki işadamının soruşturma altında olup olmadığı belli değil. Pazar günü de Çin’in en büyük aracılık şirketi Citic Securities, 2 üst düzey yöneticisinden haber alamadığını bildirmişti. Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu son birkaç haftada yerel aracılık şirketlerine yönelik soruşturmaları derinleştirmişti. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de yolsuzlukların üzerine gidilmesini öncelik haline getirmişti. Şanghay’da bir mahkeme Ağustos ayında Guo’nun zimmet ve rüşvet suçlamalarıyla 18 yıl hapse mahkum edilen eski bir kamu şirketi üst düzey yöneticisi Wang Zongnan’la uygunsuz bağlantıları bulunduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı

Çin’in en zengin 11’inci kişisi

Dünyaca ünlü Cirque du Soleil’in hissedarı da olan Guo Guangchang, yaklaşık 7 milyar dolarlık net servetiyle Forbes’un Çin Zenginler Listesi’nde 11’inci, ‘Milyarderler Listesi’nde 259’uncu sırada yer alıyor.