Gazete Vatan Logo

Carrefoursa’dan çıktı yeni iş adresi Multi

Mehmet Nane, CarrefourSA’dan ayrıldı. Nane’nin yerine Hakan Ergin atandı. Kulislerde Mehmet Nane’nin Esas Holding, Pegasus, hepsiburada, Sütaş ve Tekzen gibi şirketlerden teklif aldığı ifade ediliyor. Ancak Mehmet Nane, Forum markasıyla AVM yatırımları olan Multi ile anlaşmaya yakın...

Carrefoursa’dan çıktı yeni iş adresi Multi

Perakende sektörü dün Mehmet Nane’nin CarrefourSA’dan ayrılmasıyla tabir yerindeyse şok yaşadı. Sabancı Topluluğu’nda 18 yıl çalışan, Teknosa’yı liderliğe taşıyan ekibin başında yer alan ve 2.5 yıl önce yine şaşırtan bir atamayla CarrefourSA’nın başına geçen Mehmet Nane de şirket çalışanlarına mesaj yazarak veda etti.

1 yılda 4’üncü yönetici

Bu gelişmenin ardından önce Nane’nin neden gittiği hakkında iddialar konuşuldu. Son 1 yılda Enerjisa, Brisa ve Çimento Grubu’ndan genel müdür ve başkan seviyesinde ayrılıkların yaşanması ve son olarak bu zincire Nane’nin katılması kulislerde ilginç yorumlara neden oldu. Mehmet Nane kendi isteğiyle ayrıldığını ifade ederken kulislerde holdingin ücret politikasının bu istifalarda etkisi olduğu iddia ediliyor.

Teklif yağmuru oldu

Perakende dünyasının en merak ettiği ikinci konu Nane’nin nereye gideceği oldu. Nane’nin Esas Holding, Pegasus, hepsiburada, Sütaş ve Tekzen gibi firmalardan teklif aldığı konuşuluyor. Ancak Mehmet Nane, Forum markasıyla Türkiye’de AVM yatırımları yapan Multi Turkey ile el sıkışmaya yakın görünüyor. Multi’nin İstanbul, Gaziantep, Ankara, Mersin, Kayseri, İzmir, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Denizli, Aydın, Nevşehir, Çanakkale ve Manisa’da alışveriş merkezleri bulunuyor. AYD Başkanı Hulusi Belgü, geçen ay Multi’nin yönetim kurulundan ayrılmıştı.

Haberin Devamı

İlk yılında kâra geçirdi

MEHMET Nane, CarrefourSA’da Temmuz 2013’te göreve başladı. Nane ve ekibinin gelişinden sonra 5 yıldır zarar eden CarrefourSA kâra geçti. İşte rakamlarla Nane’nin karnesi:

- 250 olan mağaza sayısı 800’e çıktı.

- 250 bin m2 olan mağaza alanı 670 bin m2’ye yükseldi.

- 2.5 milyar TL olan ciro 4 milyar TL’yi geçti.

- 6 bin civarındaki çalışan sayısı 13 bin oldu.

- Kiler, İsmar ve Antalyalı 1E1 zincirleri satın alındı.

Hedeflere erken ulaşıldı

CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, “Mehmet Nane ve yönetim ekibi 2013 yılında koyduğumuz büyüme hedefine planlanandan erken ulaştı. CarrefourSA 3 yıl önce vaad ettiği sıçramayı başarıyla gerçekleştirdi. Bu sürede CarrefourSA markası canlandı, müşterisinin yeniden kalbini kazandı. Mehmet Nane’yi gösterdiği üstün liderlikten dolayı Yönetim Kurulumuz adına kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi Mehmet Nane, CarrefourSA bayrağını sektörün kendisi gibi saygın isimlerinden Ziya Hakan Ergin’e devrediyor. Ergin’in CarrefourSA bayrağını daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum” diyerek değişikliği duyurdu. Mehmet Nane, şirket çalışanlarına gönderdiği yazılı mesajda şunları kaydetti: “Bugüne kadarki yolculuğunda değişim ve yenilik CarrefourSA’nın değişmez düsturlarından oldu. Bu sayede daha güçlü, daha büyük bir aile olduk. Şimdi CarrefourSA olarak yine bir değişim süreci daha yaşıyoruz. 8 Şubat tarihi itibarıyla CarrefourSA’daki Genel Müdürlük görevimden ayrılıyor ve bayrağı benden sonraki yönetime devrediyorum. Görev yaptığım 2.5 yıllık süreçte sevgi ve saygı üzerine kurduğumuz sağlam ilişkinin yeni yönetim döneminde de devam edeceğine yürekten inanıyorum.”

Haberin Devamı

Metro’nun eski müdürü

CarrefourSA’daki değişim Hakan Ergin, Haluk Dinçer ve Mehmet Nane’nin birlikte çekilen fotoğrafıyla duyuruldu. Yeni Genel Müdür Hakan Ergin; 1996-2011 arasında Metro Cash&Carry’de genel müdürlük yaptı. Ergin, 2012 yılından bugüne CarrefourSA’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu. Ergin ayrıca; Birlik Mensucat’ta Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Mudo A.Ş.’de Danışma Kurulu Üyesi, Ayakkabı Dünyası şirketinde Hissedar Komitesi Üyesi ve MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Programında Danışma Kurulu üyesi görevlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı